BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz GreenMetric’e Hazirlaniyor

Yayın Tarihi : 01/11/2016

Üniversitemiz çevre bilinci ve sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çeken; bu konular küresel farkindalik olusturmak amaciyla kurulan “GreenMetric Üniversite Sürdürülebilirlik Derecelendirmesi”ne (GreenMetric World University Ranking) katilacak.

“Daha Yesil Bir Kampüs Olusturuluyor”

Üniversitemiz Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, üniversitenin Agdaci ve Kutlubey Kampüsündeki çalismalarla daha yesil bir kampüs olma yolunda ilerledigini söyledi. Yapilan bilimsel toplantilarla çevresel konulara dikkat çekildigini kaydeden Kaygin, “GreenMetric Üniversite Sürdürülebilirlik Derecelendirmesi, üniversite kampüslerindeki sürdürülebilirlik çabalarini dünya çapinda degerlendirmekte ve karsilastirmasini yapmaktir. GreenMetric siralamasinda yer alan üniversitelerin uluslararasi taninirligi artmakta, internet siteleri ziyaretçi akinina ugramaktadir. Böylece uluslararasi platformda adinin sikça yer almasi; kurulan uluslararasi baglantilari, isbirligi ve proje sayisini da artirmaktadir.” dedi.

“Amaç: Gelecek Nesillerin Hakkini Korumak”

Dünyadaki dogal kaynaklarin hizla tükendigini de vurgulayan Kaygin, “GreenMetric tarafindan altyapi, enerji ve iklim degisikligi, atiklar, su kaynaklari, ulasim ve egitim gibi alanlarda degerlendirme yapilmaktadir. Bu degerlendirmeye katilan yüksekögretim kurumlari, kendilerini her geçen gün daha da gelistirmektedir. Böylelikle hem bir çevre bilinci olusturulmakta hem de yapilan çalismalarla gelecek nesillere daha yasanabilir bir dünya birakilmaktadir.” seklinde konustu.

“Bartin Üniversitesi Üst Siralarda Yer Alacaktir”

GreenMetric siralamasina 50’den fazla ülkeden katilimin oldugunu da kaydeden Kaygin, “2010 yilinda 95 üniversitenin katilim sagladigi GreenMetric’in siralamasinda 2015 yilinda dünyanin 53 farkli ülkesinden 407 üniversite yer almistir. Bartin Üniversitesi olarak kuruldugumuz günden bu yana Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Kaplan’in yönetiminde yapilan fiziki ve bilimsel çalismalarla bu degerlendirmede iyi yerlerde yer alacagimiza inaniyorum.” dedi.