BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz Fakültelerini Yeni Kampüse Tasiyor

Yayın Tarihi : 09/09/2016

 Üniversitemiz 1 milyon 172 bin metrekarelik alan üzerine insa ettigi Kutlubey Kampüsü’nde çalismalar hizla devam ediyor. Mühendislik Fakültesi’nin 9 programiyla ögrenim verdigi yeni kampüse, önümüzdeki akademik yil güz döneminde Edebiyat ve Fen Fakültesi 18 programiyla geçmis olacak. Bahar döneminde ise Egitim ve Islami Ilimler Fakültesi’nin tasinmasiyla buradaki program sayisi 29’a, ögrenci sayisi da 5 bin 582’ye çikacak.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan yapilan çalismalar hakkinda bilgi vererek, 2008 yilindan bu yana yapilan yatirimlarla üniversiteye, onlarca derslik ile laboratuvar, spor tesisleri ve çok sayida egitim alani kazandirildigini söyledi. Kutlubey Kampüsü’nde 2016-2017 akademik yilinda ilk yariyil 3, sonraki yariyil 5 fakültede ögrenim verilecegini kaydeden Rektör Kaplan, “Kutlubey Kampüs alaninin tespiti ve ardindan bin 837 hak sahibiyle bire bir görüsülerek baslatilan çalismalarla ögrenci basina düsen kapali alan miktari 9 metrekare, açik alan miktari ise 88 metrekareye ulasti. Kazandirilan yapilar, akademisyenlerin ve ögrencilerin nitelikli bilimsel arastirma yapabilecekleri ve egitim-ögretim faaliyetleri gerçeklestirebilecekleri donanima sahip olarak planlandi. Önümüzdeki yillarda yeni yerleskemizdeki çalismalarin neticesine göre diger birimlerimizi de buraya tasiyacagiz.” dedi.

“Her Seyin Düsünüldügü Bir Yasam Alani Oluyor”

Rektör Kaplan, üniversitenin yeni yerleskesinin bütün egitim-ögretim ve yasam olanaklari düsünülerek planlandigini da belirterek “Kamulastirma çalismalarinin hemen ardindan baslayan Kutlubey Kampüsü’nün insasi tamamlandiginda 30 bin nüfuslu bir uydu kent yapilanmis olacak. Yeni Kampüste; ögrenim alanlarindan laboratuvarlara, spor alanlarindan rekreasyon alanlarina, bisiklet parkurlarindan yürüyüs yollarina her seyin düsünüldügü modern bir kampüs olusturuluyor.” diye konustu.

 

“Bölgenin En Büyük Yapilari Olusturuluyor”

Kutlubey Kampüsü’ndeki çalismalarin araliksiz sürdügünü de aktaran Rektör Kaplan, “Üniversitemizin yeni yerleskesinde hizmete giren ve insasi devam eden yapilar sadece Bartin’da degil, Bati Karadeniz Bölgesi’nde de ilk olma özelligini tasiyor. Bati Karadeniz’in en büyük spor kompleksi, kütüphanesi, yemekhane binasi ve camisi Kutlubey Kampüsü içerisinde yer aliyor. Sehrin hemen girisinde yer alan kampüsümüz bir prestij yapisi olarak degerlendirilerek tasarlanmistir.” seklinde konustu.

Geleneksel ve Modern Mimari Yansitiliyor

Modern yapi taslarinin kullanildigi Kutlubey Kampüsü’ndeki yapilar, Selçuklu mimarisinden esinlenerek planlandi. Kampüsteki binalarin farkli noktalari Selçuklu dönemini yansitan motifler kullanilarak sekillendirildi. Ayrica insa edilen yapilarda renklerden günes isiginin yansimasina ve iklime uygun mimari tasarima kadar her sey dikkate alindi.