BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversite Sanayi Is Birligi Toplantisi Gerçeklestirildi

Yayın Tarihi : 21/06/2016

 Üniversitemiz Proje ve Teknoloji Ofisi (PTO) tarafindan Kamu - üniversite – sanayi is birligini ve üretimde verimliligi artirmak amaciyla isletmecilerle bir toplanti düzenlendi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü ile Bartin Ticaret ve Sanayi Odasinin (BARTIN TSO) katkilariyla gerçeklestirilen etkinlikte ögretim elemanlariyla isletmeciler bir araya geldi. Toplantinin açilisinda konusan Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ismet Dasdemir, üniversite bünyesinde yapilan çalismalar hakkinda bilgi verdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan da Bartin Üniversitesinin tüm imkânlariyla kamu – üniversite - sanayi is birligini gelistirecek çalismalar yürüttügünü kaydetti. Rektör Kaplan, “Gerçeklestirilecek firma akademisyen eslestirme modeli ile yeni bilgi ve teknolojilerin arastirilmasi ve gelistirilmesine yönelik çalismalar ele alinacaktir. Yüksek teknolojili ürünlerle bölge ve ülke ekonomisine katki saglamak amaçlanmaktadir.  Yenilikçi, kurumsal, disa açik ve rekabetçi bir is dünyasinin olusmasi için gerekli olan üniversite sanayi is birliginin sürdürebilir bir yapiya kavusturulmasi çok önemlidir.” dedi.

Prof. Dr. Ramazan Kaplan Bartin Üniversitesi rektörü

“Üniversite-Sanayi Isbirligi Gelistiriliyor”

Bartin TSO Yönetim Kurulu Baskani Cihat Çakir ise toplantida Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) kurulan Inovasyon ve Test Merkezinin tamamlanmasiyla üniversite - sanayi is birliginin daha da gelistirilecegini söyledi.  Çakir, “Üniversite - Sanayi is birligine yönelik her türlü iletisimin ve iliskinin kurulmasi ve gelistirilmesi yönünde yogun çabalar gösterilmektedir.  Bu çalismalarla, üniversite ile sanayi firmalari arasinda birebir iliskilerin gelistirilmesi; ihtiyaç duyulan alanlarda üniversite elemanlarinin ve sanayicilerin proje tabanli çözümler gelistirmesinin tesvik edilmesi ve desteklenmesi amaçlanmistir. Bu noktada bizlere bu imkani saglayan Bartin Üniversitesi Rektörümüz basta olmak Bartin Üniversitesi Proje ve Teknoloji Ofisine bagli olarak firmalarimiz ile birlikte AR-GE ve inovasyon çalismalari gerçeklestirecek akademisyenlerimize tesekkür ederim.” diye konustu.

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Birol Cangi ise üniversite sanayi is birliginin önemine vurgu yaparak sehirlerin gelisiminde üniversitelerin çok önemli bir yere sahip oldugunu dile getirdi.
Etkinlik, açilis konusmalarinin ardindan görüs alisverislerinin gerçeklestirilmesiyle son buldu.