BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Türkiye’nin En ‘Sosyal Kampüs’lerinden Biri Olacak

Yayın Tarihi : 20/10/2016

 Üniversitemiz 1 milyon 172 bin metrekarelik alan üzerine insa ettigi Kutlubey Kampüsüne 110 bin metrekarelik bir yasam alani insa ediliyor. Projenin Sehit Ömer Halisdemir Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu çevresinde tamamlanmasiyla, ögrenciler ve üniversite personeli modern sosyal alanlara kavusacak. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan rekreasyon alanlarinin kampüs girisi ve egitim yapilariyla etkilesim halinde olacagini belirterek, Devlet Su Isleri tarafindan islahi yapilan nehir boyunca konuslanacagini söyledi. Rektör Kaplan, “Kutlubey Kampüsündeki yapilarla birlikte ögrencilerimiz ve personelimiz nitelikli ve modern ögrenim alanlarina kavusacak. Egitim ve ögretim yapilari disinda ögrencilerimizin spor ve sosyal etkinliklerini gerçeklestirilmesine imkân taniyacak bir kampüs tasarladik. Kampüs içerisinde ögrencilerimiz hem spor faaliyetlerini gerçeklestirebilecek hem de çesitli etkinlikleri bu alanlarda düzenleyebilecek. Projesi tamamlanan yasam alanlarinda birçok spor bransina ait kapali ve açik spor tesisleri, oyun ve dinlenme alanlari restoran ile kafeteryalar yer alacak.” dedi.

Tam Donanimli ve Modern Spor Alanlari

Rektör Kaplan 6 farkli bransta 11 kapali ve açik spor tesisinin insasina baslanacagini kaydederek, “Planlanan rekreasyon alaninda 2 açik tenis kortu, 2 açik futbol sahasi, 2 açik basketbol sahasi, açik plaj voleybolu sahasi, kapali tenis salonu, kapali futbol salonu, kapali bocce salonu ve bowling binasi yer alacak. Kapali ve açik spor alanlari seyirci kapasitesi noktasinda büyük salonlar olmakla beraber, ilgili federasyonlarin standardina uygun olarak insa edilecek. Ayrica canli yayin yapilabilecek donanima sahip olacak.” diye konustu.

Isitma ve Sogutma Sistemleri Tek Merkezden Yönetilecek

Projelerin Enerji performans yönetmeligine uygun olarak olusturuldugunu da ifade eden Rektör Kaplan, “Enerji performans yönetmeligine uygun olarak projelendirilmis rekreasyon alanlarinda, yapilar akilli bina sistemiyle insa edilecek. Isitma, sogutma, havalandirma tek bir merkezden kontrol edilecek. Ayrica kampüs peyzajinda kullanilacak himalaya sediri, mavi ladin, japon kadife çami, mavi selvi, dogu ladini, sarkik kiraz, süs elmasi, süs erigi, oya agaci ve gümüsi ihlamur gibi agaçlar ile ögrenciler doga ile iç içe rahat bir ortamda olacaklar.” seklinde konustu.