BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

TOPTAN ve ÇIÇEK Bartin’da

Yayın Tarihi : 04/04/2009

Etkinlikte Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Isa ÖZKAN, “Türk Dünyasinda Nevruz“ konulu konferans verdi. Daha sonra, TOPTAN ve etkinlige katilan Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Cemil ÇIÇEK, AK Parti Bayburt Milletvekili Ülkü GÜNEY ve beraberindekiler, konferans salonu binasi önünde fidan dikti.

Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan KAPLAN’in Konusmasi

Bartin’da birçok arazinin orman arazisi olmasi nedeniyle kampüs alani bulmakta güçlük çekildigini kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan KAPLAN, bu sorunu kisa zamanda asmayi umut ettiklerini ve basta Bartin Valisi Halil Isik olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluslarinin konuya duyarli olduklarini ifade etti. Kampüs alaninin belirlenmesinin ardindan Bartin Üniversitesi olarak 20 yillik bir gelisme plani hazirlanacagini belirten KAPLAN, “Bu 20 yillik süreç sonunda Bartin Üniversitemiz 10 fakülte, 20 bin ögrenci ve yaklasik 3 bin ögretim üyesi ve idari personele ulasacaktir. Bunu devletimizin gücü ve imkanlari ölçüsünde gerçeklestirirken, ayni zamanda bu hedefimize sadece üniversitenin kurulmasi degil, ülkeye ve millete hizmet etme olarak gören idari personelimizin de çalismalari ile basarili bir sekilde ulasacagimiza inaniyorum” dedi.

Köksal TOPTAN: Çok Zengin Bir Orman Varligina Sahip Degiliz

TBMM Baskani Köksal TOPTAN, ise “Üzülerek ifade etmek gerekir ki; Türkiye olarak çok zengin bir orman varligina sahip degiliz. Zengin olmayan orman varligimizi da iyi korudugumuzu söyleyemeyiz“ dedi. TOPTAN, sayilari artan orman fakültelerine, çevre konusunda çocuklarin ve gençlerin iyi yetistirilmeye çalisilmis olmasina ragmen orman varliklarini korumada halen önemli zorluklar çekildigini söyledi. Orman ürünü olan küçücük kibritin dekarlarca ormani yok ettigini her yil insanlarin içi yanarak gördügünü anlatan TOPTAN, “Bunun bir kismi ihmal, bir kismi da kasta dayali sabotajdan olmaktadir. Bunlari önleyebilmek için ormanlari koruma konusunda da çocuklarimizi bilinçlendirmeye ve gelecegimizi korumaya çalismaliyiz. Üzülerek ifade etmek gerekir ki; Türkiye olarak çok zengin bir orman varligina sahip degiliz. Zengin olmayan orman varligimizi da iyi korudugumuzu söyleyemeyiz. Insan öldürmekle orman yakma arasinda fark yoktur. Hatta insan öldürerek birisini yok edersiniz ama ormanlari yok ettiginiz zaman bir ülkenin gelecegini bitirirsiniz” dedi. Özellikle iklim açisindan sicak olan bölgelerde sik sik karsilasilan orman yanginlarini önlemek için devletin çok büyük masraflar yapmak zorunda kaldigini hatirlatan TOPTAN, “Halen bu konuda çok ileriye gittigimizi söyleyemeyiz. O nedenle bu tür etkinlikler, gençlerimiz ve çocuklarimizin daha da bilinçlenmesine katki saglayacaktir“ diye konustu