BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

“Spor Yapan Saglikli Bir Türkiye Istiyoruz”

Yayın Tarihi : 24/11/2015

Bartin Üniversitesi Spor Kulübü tarafindan “Herkes Için Spor ve Yasam Kalitesi” konulu bir konferans düzenlendi. Etkinligin açilisinda konusan Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul “Akademik yil boyunca birçok konferans planladik. Ögrencilerimiz bu etkinliklerde alaninda taninmis ve uzman kisilerle bir araya gelecek. Böylece ögrencilerimizin kendilerini daha da gelistirmelerine firsat tanimis olacagiz. Bu konferanslarimizin ilkinde de Herkes Için Spor Federasyonu (HIS) Baskanimiz Prof. Dr. Erdal Zorba’yi agirlamaktan büyük onur duyuyoruz. Hocamiz alaninda kendini kanitlamis biri olarak ögrencilerimize kisa sürede çok sey katacaktir.” dedi.

“3’ten 93’e Herkes Dogru Spor Yapmali”

Daha sonra HIS Baskani Prof. Dr. Erdal Zorba “Herkes Için Spor ve Yasam Kalitesi” konulu konferansi verdi. Zorba, küçükten büyüge herkesin spora tesvik edilmesi gerektigini belirterek “Federasyon olarak biz ülkemizdeki herkesin spor yapmasi ve saglikli yasamasi konusunda çalismalar yürütüyoruz. Sporun kitlelere yayilmasini tesvik ediyoruz. Vizyonumuzun basinda 3’ten 93’e herkesin yasam kalitesini artirmak geliyor. Sporun yayginlasmasi için çesitli aktiviteler düzenlemek gerekiyor. Insanlar dogru beslenerek, vücutlarini dogru kullanarak ve zararli aliskanliklardan uzaklasarak yasam kalitesini artirabilir.” dedi.

“Olimpiyat Oyunlari Düzenleyen Bir Ülke Olmaliyiz

Konusmasinda Türkiye’de spor kültürünün olusturulmasi gerektiginin de altini çizen Zorba, “Spora olan tutkusuyla saglikli, ekonomisi gelisen, olimpiyat oyunlari düzenleyen, sporcularina destek veren ve gelecege umutla bakan bir Türkiye istiyoruz.” diye konustu.
Konferansin sonunda Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, HIS Baskani Zorba’ya bir plaket verdi. Etkinlige akademisyenler, idari yöneticiler ve ögrenciler katildi.