Sosyal Bilimler Enstitüsü ilk uluslararası öğrenci mezununu verdi

Yayın Tarihi : 16/09/2017

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Ahmed Haseeb Alhurmuzi “Irak Türkmen Türkçesindeki Atasözlerinin Türkiye, Azerbaycan ve Türkmen Türk Lehçelerindeki Atasözleriyle Karşılaştırılması” adlı tezini tamamlayarak, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden mezun olan ilk uluslararası öğrenci oldu.

Rektör Uzun tebrik etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Alhurmuzi’yi tebrik ederek “Enstitülerimiz nitelikli araştırmacı ile bilgi ve beceriye sahip bireyler yetiştirilmek için çalışmalar yürütmektedir. Sadece Türkiye’den değil, yurtdışından da araştırmacıları kabul ederek, dünya bilimine katkı sağlamayı teşvik etmektedir. Bu düşüncelerle ailemizin bir üyesi olan Alhurmuzi kutluyorum. Mezun olduktan sonra da Üniversitemizle iletişiminin devam edeceğine inanıyor, başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Said Ceyhan da başarısından dolayı Alhurmuzi’yi kutlayarak “Enstitü olarak bugüne kadar lisansüstü öğrenim gören 60 öğrencimizi mezun verdik, ancak ilk uluslararası öğrenci mezunumuz Alhurmuzi oldu. Kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” diye konuştu.

Öğrenim süresi boyunca emeği geçen hocalarına ve Rektör Uzun’a teşekkür eden Alhurmuzi’nin hazırladığı tezin savunma jürisinde danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tuna Beşen Delice ile Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. İbrahim Delice ve Yrd. Doç. Dr. Sinan Dinç yer aldı.

Basın-Yayın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü