BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

SHMYO’dan “Kanatlari Biziz” Projesi

Yayın Tarihi : 18/04/2015

Bartin Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü ve Bartin Üniversitesi Saglik Meslek Yüksek Okulu tarafindan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi’nin Engelli Destek Programi (EDES) kapsaminda gerçeklestirilen “Kanatlari Biziz” projesinin tanitim toplantisi yapildi. Projenin yerel dinamikleri harekete geçirerek, toplumun engellilik ve engelliler konusunda bilinç düzeylerinin ve duyarliliklarinin arttirilmasini hedefledigini söyleyen Bartin Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdür vekili Zekeriya Dal, “Il Müdürlügümüzce hazirlanip Bakanligimiza sunulan ve kabul gören “Kanatlari Biziz” projesi ile Müdürlügümüzden evde bakim ücreti alan ve ilimizde ikamet eden 1504 engelli yakinina egitim verilecektir.” dedi.

Proje ortagi olan Bartin Üniversitesi Saglik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ibrahim Tümen ise, “Bu projenin en önemli boyutu, tek engel türüne sahip engellilerin bakicilarinin bilgi eksikliklerinden kaynakli olarak engellinin süreç içerisinde daha fazla engele sahip olmasini önlemeye yönelik mücadeledir. Ikinci, üçüncü, hatta daha fazla engelin olusmasina sebep olan bu bilgi eksikligi, sonuçlari açisindan çok boyutlu bir sorundur. Ayrica engelli bireylerin yasadiklari sorunlar sadece kendilerinin degil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kisacasi tüm insanlarin ortak sorunudur. Bu baglamda yüksekokul olarak toplumun sagligini gelistirmeyi ve korumayi ön plana alarak saglikla ilgili risk ve sorunlari belirleyebilen, kaliteli saglik hizmeti elemanlari yetistirmek en önemli amaçlarimiz arasindadir.” diye konustu.

Toplantida daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü’nde görevli Sosyolog Yücel Özdil tarafindan projenin isleyisi, Bartin Üniversitesi Saglik Meslek Yüksek Okulu ögretim görevlisi Emine Arslan Kiliçoglu tarafindan da projenin amaçlariyla ilgili katilimcilara bilgi verildi.