BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Sehit Ömer Halisdemir’in Adi Üniversitemizde Yasatilacak

Yayın Tarihi : 05/09/2016

 Üniversitemiz Senatosu aldigi kararla, Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu’nun (BESYO) adini “Sehit Ömer Halisdemir Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu” olarak belirledi ve alinan karari Yüksek Ögretim Kurulu’na (YÖK) gönderdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Özel Kuvvetler Komutanliginda darbeci generali vurduktan sonra sehit edilen Piyade Astsubay Kidemli Basçavus Ömer Halisdemir'in bütün milletimizin ortak bir kahramani oldugunu söyledi. Rektör Kaplan, “Darbeci hainler 30 kursun sikarak vatanindan, ailesinden koparmak istedikleri Ömer Halisdemir’i öldürememislerdir. Aksine, Terör Örgütü’ne mensup 10 koruma subayi siktiklari kursunlarla onu ölümsüzlestirmistir. ‘Onlara ölüler demeyiniz, zira onlar diridirler fakat siz anlayamazsiniz’ diye evrensel bir mesaj veren dinin mensuplari olarak; Ömer Halisdemir artik yalnizca anne ve babasinin degil, Türk Milleti’nin sehidi, aziz ve serefli bir evladidir. Biz de Ömer Halisdemir'i ve vatani için Hak’ka yürüyen tüm sehitlerimizi hep sükranla ve minnetle anacak, asla unutmayacagiz, unutturmayacagiz.” dedi.

“Milletimiz Büyüklügünü Bir Kez Daha Gösterdi”

15 Temmuz 2016 gününün Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en acimasiz darbe girisimi oldugunu kaydeden Rektör Kaplan, “Son yillarda aydinlik yarinlara erisme yolunda büyük ivme kazanan ülkemiz 15 Temmuz günü karanliga itilmek istendi. Devletimizin bekasini ve demokrasimizi hedef alan hainlerin kalkistigi darbe girisimi karsisinda milletimiz vatanina, tarihine ve gelecegine sahip çikti. Tarih boyunca egemenligimize kasteden güçler karsisinda hiç tereddüt etmeden canini ortaya koyan milletimiz bunun sanli bir örnegini tekrar gösterdi.” diye konustu.

Dev Spor Tesisine Adi Verildi

Üniversitemiz Kutlubey Kampüsü’nde insa edilen ve bu yil içerisinde tamamlanacak olan Sehit Ömer Halisdemir Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu; çevresinde insa edilecek birimlerle farkli spor branslarini tek çati altinda toplayan bir spor kompleksi olacak. 16 bin 777 metrekare kapali alana kurulan sporcu fabrikasi, gerek islevselligi gerek modern yapisiyla Türkiye’de ilk üçe girecek, bölgesinde ise tek olacak.

Çok sayida spor bransina ait salonlarin yer aldigi spor kompleksinde, salonlar her spor dalinin bagli bulundugu federasyonun standartlarina uygun olarak düzenlenecek. Binada basketbol, voleybol, hentbol çok amaçli salonu ile tenis, masa tenisi, korfbol, badminton, fitness, halk oyunlari, step, aerobik, jimnastik, güres, judo, uzak dogu sporlari, squash salonlari ve saunalar yer alacak.