Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlügüne Doç. Dr. Ibrahim Tümen Atandi

Yayın Tarihi : 27/09/2012

Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlügüne Doç. Dr. Ibrahim Tümen atandi. Tibbi ve Aromatik Bitkiler hakkinda akademik çalismalari bulunan Doç. Dr. Ibrahim Tümen, 1974 yilinda Karabük’te dogdu. Ilk, orta ve lise ögrenimini Karabük’te tamamladi. 1996 yilinda Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisligi Bölümünden mezun oldu. 1999 yilinda yüksek lisansini tamamladi. 1999-2000 yillarinda Almanya Münih Teknik Üniversitesi Analitik Kimya Bölümünde çalismalarda bulundu. 2005 yilinda doktor unvanini alan Tümen, ayni yil Yrd. Doç. Dr. olarak akademik çalismalarina devam etti. 2006 yilinda Finlandiya Åbo Akademi Üniversitesi Wood and Paper Chemistry bölümünden aldigi davet üzerine bu üniversitede arastirmalarda bulundu. 2008 yilinda Avrupa Birligi COST (European Cooperation in the Field of Scientific and Technical Research) aksiyonlari E50 grubunda Türkiye adina yönetim komitesine atandi. Yine 2008 yilinda Almanya Akademik Degisim Servisi olan DAAD bursunu kazanan ve Hamburg Üniversitesinden aldigi davet üzerine bu üniversitede üç ay akademik çalismalarda bulunan Tümen, 2009 yilinda yeniden Avrupa Birligi COST FP0802 grubunda Türkiye adina yönetim komitesine atandi. Bu üyelikler kapsaminda Slovenya-Ljubljana, Finlandiya-Turku, Finlandiya-Helsinki, Isveç-Stockholm, Isviçre-Zürih, Fransa-Nancy, Fransa-Paris, Çek Cumhuriyeti-Prag, Hollanda-Wageningen, Almanya-Hamburg ve Avusturya-Viyana’da düzenlenen Avrupa Birligi COST aksiyonlari toplantilarina katildi. 2010 yilinda Antalya’da düzenlenen 6. Güneydogu Avrupa Ülkeleri Tibbi ve Aromatik Bitkiler Konferansinda “Essential Oil Analysis” alaninda sunmus oldugu poster bildiri ile en iyi poster bildiri ödülünü (Best Poster Award) aldi. 2011 yilinda YÖK bursu ile Amerika Birlesik Devletleri National Center for Agricultural Utilization Research (USDA-ARS) adli merkezde konuk akademisyen olarak çalismalarda bulundu. 2012 yili Mart ayinda doçent unvanini alan Tümen, ayni yil ögretim üyesi degisim programi kapsaminda Almanya Berlin Eberswalde Üniversitesinde dogal ürünler ile ilgili ders verdi. Evli ve iki çocuk babasi olan Tümen; dogal ürünler, tibbi ve aromatik bitkiler konusunda uzman olup Ingilizce ve Almanca biliyor.