Rektör Kaplan’dan Edebiyat Ögretmenlerine Egitim

Yayın Tarihi : 16/09/2015
p;uuml;rlügünce baslatilan Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ile Dogu Marmara Kalkinma Ajansinin (MARKA) destegiyle yürütülen Kocaeli Ortaögretim Degerlendirme ve Akreditasyon Projesi’nin (ODAK) ikinci asamasina geçildi. Geçtigimiz yil baslatilan ODAK Projesi kapsaminda bu yil alaninda uzman kisiler tarafindan ögretmenlere egitimler verildi. Bu kapsamda Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan da, Kocaeli’ndeki ortaögretim okullarinda görev yapan tüm edebiyat ögretmenlerine bir egitim verdi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçeklestirilen egitimde Rektör Kaplan, ögretmenlere liselerde edebiyat ögretim programi ve egitimi hakkinda bilgiler verdi. Ortaögretim kurumlarindaki edebiyat egitimlerinin durumunun aktarilip gelisim ihtiyaçlarinin belirlendigi etkinlikte Rektör Kaplan, evrensel ölçütler dogrultusunda uygulanabilecek egitim stratejisini anlatti.

Rektör Kaplan, 2003-2006 yillari arasinda Millî Egitim Bakanliginin "Acil Eylem Plâni"nda yer alan müfredat programlarinin yenilenmesi konusunda yürütülen çalismalar çerçevesinde de "Ilkögretim ve Orta Ögretim Düzeyinde Ögretim Programlari Tasarimi Projesi"nde Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyati Programinin hazirlanmasinda proje genel koordinatörü olarak görev yapmisti.