Rektör Kaplan Yunus Emre Enstitüsü Mütevelli Heyeti Üyeligine Seçildi

Yayın Tarihi : 02/07/2014

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan Üniversitelerarasi Kurul tarafindan Yunus Emre Enstitüsü Mütevelli Heyeti üyeligine seçildi. Türkiye’yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatini tanitmak; bununla ilgili bilgi ve belgeleri dünyanin istifadesine sunmak; Türk dili, kültürü ve sanati alanlarinda egitim almak isteyenlere yurt disinda hizmet vermek; Türkiye’nin diger ülkeler ile kültürel alisverisini artirip dostlugunu gelistirmek amaciyla kurulan Yunus Emre Enstitüsünün bugün itibariyle yurt disinda 30'un üzerinde kültür merkezi bulunuyor.

Disisleri Bakani, Maliye Bakani, Milli Egitim Bakani, Kültür ve Turizm Bakani, Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar ile Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanliklarinin bagli oldugu Bakanlar, Türk Dil Kurumu Baskani, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskani Enstitünün karar organi olan Mütevelli Heyetinin tabii üyesi olarak bulunuyor.