Rektör Kaplan “Uluslararasi Yüksekögretim Kongresi“ne katildi

Yayın Tarihi : 01/06/2011

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mete Gündogan, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) Dekani Prof. Dr. Mahmut Kartal ile IIBF Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Saban Esen, "Uluslararasi Yüksekögretim Kongresi: Yeni Yönelisler ve Sorunlar (UYK-2011)" adiyla düzenlenen kongreye katildi. Kongre, Cumhurbaskani Abdullah Gül’ün himayelerinde ve Yüksekögretim Kurulu’nun ev sahipliginde 27-29 Mayis 2011 tarihleri arasinda Istanbul Swissotel’de gerçeklestirildi.

YÖK kuruldugundan bu yana ilk defa bu kapsamda büyük bir kongre yapildi. Yeni yasama döneminde hem Anayasa degisikligi hem de yüksekögretimin yeniden yapilandirilmasi söz konusu iken YÖK, ülkemizin önde gelen bilim insanlarina yeniden yapilandirmayi müzakere ettirdi. 45 ülkeden 1000’den fazla bilim insaninin katildigi kongrede konu ile ilgili olarak 400 civarinda teblig sunuldu. Bu çerçevede birçok öneri, toplanti ve panel yapildi. Türkiye ve dünyada yüksekögretim ile ilgili yönelis ve sorunlarin tartisildigi ilk bilimsel forum olan UYK-2011’de, yüksekögretim ile ilgili temel sorunlara yönelik çözüm önerilerinin gelistirilmesi hedeflendi. Kongre sonunda Türk yüksekögretimi ile ilgili uygulanabilir, yenilikçi ve stratejik yaklasimlar ortaya konuldu. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ile Rektör Yardimcimiz Prof. Dr. Mete Gündogan’in oturum baskanligi yaptigi kongrede, ögretim üyelerimiz birçok makale sundular.