Prof. Dr. Emre ile Yrd. Doç. Dr. Öztürk’ten Sivil Bakis

Yayın Tarihi : 08/03/2012

Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ismet Emre ile Sosyoloji Bölüm Baskani Yrd. Doç. Dr. Ali Öztürk, ABA TV'de canli yayimlanan "Sivil Bakis" adli programla seyircilerin karsisina çikiyor. Prof. Dr. Ismet Emre, günümüzde dünyanin en çok ihtiyaç duydugu büyülü kelimenin sivil bakis oldugunu ve bundan dolayi programin adinin "Sivil Bakis" olmasina karar verdiklerini ifade etti. Programda bu hafta sehir-üniversite isbirligi konusu ele alindi. Üniversite ile sehrin birbirlerine ne kazandirabilecekleri degerlendirildi. Programin diger konusmacisi Yrd. Doç. Dr. Ali Öztürk, Bartin Üniversitesine baska illerden gelen ögrencilerin Bartin'in tanitiminda önemli bir faktör oldugunu söyledi. Prof. Dr. Ismet Emre; "Üniversitenin bir sehirdeki varligi, vücudumuzdaki beynin varligi ile benzerlikler tasimaktadir. Bu program, Üniversitemizde üretilen bilgi sayesinde sehrin bünyesindeki yipranmis dokulari canlandirmaya bazi katkilar saglayacaktir" dedi. Ayrica programda, sehir-üniversite isbirligi konusunda yapilan röportajlarla ögrenci ve halkin da görüslerine yer verildi.