BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Peyzajcilara Üçüncülük Ödülü

Yayın Tarihi : 06/06/2013

Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölümü ögrencileri TMMOB Peyzaj Mimarlari Odasi Genel Merkezi tarafindan düzenlenen “TMMOB Ögrenci Evi Peyzaj Tasarimi Ögrenci Fikir Projesi Yarismasi”nda üçüncülük ödülü aldi. Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan,  ödül alan ögrencilerden Hayriye Kübra Bolat, Esat Furkan Engin, Ozan Erol, Elif Kaya, Yunus Karaoglu, Melike Kul, Senem Kölük, Dilek Kusçu, Irfan Nas, Mehmet Sezgin ve Özgenur Toklu’yu, Peyzaj Mimarligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Mehmet Sabaz ile Peyzaj Mimarligi Bölümü Ögretim Elemani Dr. Sevgi Görmüs’ü makaminda kabul etti.

Ülkemizin peyzaj mimarligi egitimi verilen üniversitelerinden çok sayida katilimin oldugu yarismada, ögrencilerin tasarimlarinda bina ve parsel iliskisini kurmalari istenerek çagdas ve gelecege yönelik peyzaj projelerinin elde edilmesi hedeflendi.  Ögrenciler gelistirdigi projede, ögrenci ihtiyaçlari dikkate alinarak ortak kullanim alanlari, sanatsal faaliyet alanlari ve rekreatif odak alanlari tasarlandi; bina ile açik alan iliskisi dikey bahçe önerileri ile kuruldu.

13 Mayis 2013 tarihinde Ankara’da yapilan proje kolokyumuna ögrencilerimiz, Rektörlügün destegi ile Peyzaj Mimarligi Bölümü Ögretim Elemani Dr. Sevgi Görmüs nezaretinde katildilar.