Orman Fakültesi Ögretim Üyelerinden Uluslararasi Proje

Yayın Tarihi : 02/01/2013

Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisligi Bölümü ögretim üyelerinden Prof. Dr. Nedim Saraçoglu, Yrd. Doç. Dr. Halil Baris Özel ve Yrd. Doç. Dr Murat Ertekin tarafindan kurulan ekibin faaliyetleri ve girisimleri sonucunda COST (Bilim ve Teknolojide Avrupa Isbirligi) aksiyonu kapsaminda yeni bir uluslararasi proje kabul edildi. “Avrupa Baltalik Ormanlarinda Biyokütle Potansiyelinin Belirlenmesi ve Enerji Ormanlarinin Tesisi Için Yeni Silvikültürel Stratejiler” isimli projenin liderligini Almanya-Albert Ludwig Üniversitesinden Prof. Dr. Gero Becker ve çalisma takimi yürütüyor.

Projede toplam on bir Avrupa ülkesi yer aliyor. Proje kapsaminda ekibe dâhil olan tüm ülkelerde önceden belirlenen baltalik ormanlarindan alinacak çok sayidaki sabit deneme alaninda çesitli ölçümler yapilacak ve yerli klonlarla birlikte Avrupa Gen Kaynaklari Merkezinden temin edilen sögüt, kavak, akasya, okaliptus ve kizilagaç türleri ile enerji plantasyonlari tesis edilerek ölçümler gerçeklestirilecek. Karbon tutma kapasitelerinin de belirlenecegi proje sekiz yil sürecek. Proje için ülkemiz arastirma ekibine toplam 76.000 avro bütçe verildi. Projenin bütçesi Dünya Bankasi tarafindan karsilanacak.