BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

“Ögretmen Yetistirmede Günümüz Gelismeleri” Konulu Bir Panel Düzenlendi

Yayın Tarihi : 27/11/2012

24 Kasim Ögretmenler Günü münasebetiyle Egitim Fakültemiz tarafindan “Ögretmen Yetistirmede Günümüz Gelismeleri“ konulu bir panel düzenlendi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’in yönettigi panele, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci ile Milli Egitim Bakanligi Ögretmen Yetistirme ve Gelistirme Genel Müdürlügü Program Hazirlama ve Izleme Grup Baskani Dr. Fuat Kenç panelist olarak katildi. Ayrica panele Belediye Baskan Vekili Hüseyin Fahri Firincioglu, Orman Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selman Karayilmazlar, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul, Il Saglik Müdürü Dursun Koç ve Milli Egitim Müdürlügünden temsilciler katildi.

Ögretmenlik mesleginin gündemi hakkinda konusan Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci, ögretmenlik mesleginin sayginliginin son günlerde azaldigini belirtti. Doç. Dr. Çetin Semerci, ögretmenlik mesleginin sayginliginin tekrar kazanilabilmesi için su önerilerde bulundu: “Herkes ögretmen olamayacak, atama sikintisi olmayacak, ögretmenler ayni kalitede yetisecek. Ögretmenlikle ilgili günlük sistem degisiklikleri olmayacak; meslegini sevmeyenler, daimicilik ve esasicilik felsefesini benimseyenler meslekten uzaklastirilacak. Ögretmen kendini gelistirecek, ögrencinin gerisinde kalmayacak. Medya, ögretmenlikle ilgili haberleri abartmayacak; tüm ögretmenler yüksek lisans egitimi alacak.”

Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes “Egitimin Beyni Ögretmen” konulu konusmasinda, “Gelecek, gençligin egitimine; egitim ise ögretmene baglidir. Ögretmen, geçmisin ögreticisi; gelecegin de kurucusudur. Ögretmen bugün kadar gelecekten de sorumludur. Ögretmen egitimi çok önemlidir.” dedi. Insanlarin kafasini bilgiyle doldurmanin, onlari topluma katkida bulunan bireyler haline getirmeyecegini belirten Günes, “Bilgi ögretimi yerine ögrenci merkezli anlayisla beceri gelistirmeye agirlik verilmelidir. Dil becerisini; zihinsel, duygusal ve sosyal becerileri gelistirme amaçlanmalidir. Ögrenme, arastirma, kendini sürekli gelistirme sorumlulugu verilmelidir.” diye konustu.

Panelin kapanis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Ögretmenlerimiz ücretlerini tam almalidirlar. Öncelikle ögretmenlerimizi mali konuda rahatlatmaliyiz. Kimsenin fedakârlik etme gibi bir zorunlulugu yok, ama isini iyi yapma zorunlulugu var. Eger bu meslegi fedakârlik üzerine kurarsak bu konulari daha çok konusuruz.” dedi.