BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Ögretim Üyelerimizin TÜBITAK Projeleri Kabul Edildi

Yayın Tarihi : 19/07/2013

Üniversitemiz Orman Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyeleri tarafindan TÜBITAK Ulusal Genç Arastirmaci Kariyer Gelistirme Programi’na sunulan üç ayri proje kabul edildi.

Demir çelik sektöründe olumlu gelismeler saglayacak

Makine Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yilmaz Küçük’ün proje yürütücüsü oldugu, Metalürji ve Malzeme Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyeleri Doç. Dr. M. Sabri Gök’ün arastirmaci, Yrd. Doç. Dr. A. Cahit Karaoglanli’nin danisman olarak yer aldigi “Atik FeCr Cüruf Tozunun Termal Sprey Yöntemi ile Kaplanarak Asinma ve Oksidasyon Davranislarinin Oksit Içerikli Ticari Kaplamalarla Karsilastirilmasi” baslikli projeye 24 aylik 95.500 TL bütçe ayrildi. Bu proje ile demir çelik üretiminde kullanilan hadde ve hat üzeri tasiyici silindir yüzeylerinin asinmasi sonucu olusan kayiplar, atik FeCr cüruf tozunun kullanilmasiyla önlenebilecek.

Havacilik malzemelerinin islenebilirlikleri artirilabilecek ve imalat maliyetlerinin düsürülebilecek

Kabul edilen “Farkli Ara Tabakalar Kullanarak cBN Kaplamalarin Karbür Kesici Takimlar Üzerine Adezyon Özelliklerinin ve Kesme Performansinin Gelistirilmesi” baslikli diger projeye ise 30 aylik 183.888 TL bütçe ayrildi.Makine Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil Çaliskan’in yürütücüsü oldugu, Metalürji ve Malzeme Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyeleri Doç. Dr. M. Sabri Gök ve Yrd. Doç. Dr. A. Cahit Karaoglanli’nin arastirmaci, Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Akgün Alsaran’in danisman, Makine Mühendisligi Bölümü Ars. Gör. Bilal Kursuncu ile bir yüksek lisans ögrencisinin bursiyer olarak yer aldigi projede, farkli ara tabakalar kullanilarak kübik bor nitrürün (cBN) karbür kesici takimlar üzerine adezyonu arttirilacak ve böylece bu takimlarin ömründe artis saglanacak.

199.000 TL Bütçeli Proje

Kabul edilen diger proje, Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüs tarafindan sunuldu. “Kentsel-Kirsal Kusaklarda Peyzaj Deseni ve Ekolojik Süreç Etkilesimi: Denizli Örnegi” adli proje için 36 aylik 199.000 TL bütçe ayrildi.

Proje ile kent çeperlerinde yer alan kirsal alanlarla kent iliskisinin desen-süreç paradigmasi kapsaminda irdelenmesi amaçlaniyor. Projede üç danisman, sekiz arastirmaci ve dört bursiyer yer aliyor.