BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

“LE:NOTRE KONUSAL AG PROJESI“ Bilgilendirme ve Is Birligi Toplantisi

Yayın Tarihi : 31/03/2010

Üniversitemiz Peyzaj Mimarligi Bölümünün 2003 yilindan beri üyesi oldugu ECLAS (European Council of Landscape Architecture Schools-Avrupa Peyzaj Mimarligi Okullari Birligi) ve LE:NOTRE (Landscape Education: New Opportunities for Teaching and Research in Europe-Peyzaj Egitimi: Avrupa'da Ögretim ve Arastirmada Yeni Firsatlar) Projesi kapsaminda ECLAS Bartin Üniversitesi Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Sebahat AÇIKSÖZ tarafindan düzenlenmis olan LE:NOTRE Konusal Ag Projesi Bilgilendirme ve Is Birligi Toplantisi, 29 Mart 2010 tarihinde Üniversitemiz Konferans Salonunda Üniversitemiz Rektör Yardimcisi, Dekanlari, Ögretim Elemanlari ve ögrencileri ile gerçeklestirilmistir.

Toplantiya konusmaci olarak ECLAS Baskani Prof. Dr. Diedrich BRUNS ve ECLAS Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Nilgül KARADENIZ katilmistir.

Toplantinin açilis konusmasini Üniversitemiz Rektör Yardimcisi ve Rektör Vekili Prof. Dr. Azize TOPER KAYGIN yapmistir.

Daha sonra, Yard. Doç. Dr. Sebahat AÇIKSÖZ, toplantinin amaci ve kapsamina iliskin bir sunus gerçeklestirmistir.

Toplantinin amaci, ECLAS ve buna bagli olarak olusturulan LE:NOTRE Projesi'nin kapsamini ve yararlarini açiklamak, birlikte yapilacak çalismalara iliskin öneriler sunmak, ilgili sorulari yanitlamak ve is birligini gelistirmeye yönelik görüs alisverisinde bulunmaktir.

Toplantida ECLAS Baskani Prof. Dr. Diedrich BRUNS konusmasini yapmis ve katilimcilarin sorularini yanitlamistir.

Basarili geçen toplantinin sonunda Avrupa'daki peyzaj mimarligi egitiminin kalitesini artirmayi hedefleyen LE:NOTRE Projesi kapsaminda, Bartin Üniversitesi Peyzaj Mimarligi Bölümü ögretim elemanlari ve ögrencilerinin yapabilecegi çalismalar konusunda görüs alisverisinde bulunulmustur.