BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Istiklal Marsi’na Bakislar

Yayın Tarihi : 13/03/2012

Bartin Üniversitesi Edebiyat Kulübü, Istiklal Marsi'nin kabulünün 91. yilinda "Istiklal Marsi'na Bakislar" konulu bir konferans düzenledi. Konferansa Bartin Vali Yardimcisi Türker Öksüz, Garnizon Komutani Dz. Pd. Kd. Alb. Mehmet Sandikli, Cumhuriyet Bassavcisi Saban Yilmaz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ismail Toksöz, Il Milli Egitim Müdürü Isa Seker, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Akif gibi olmak dosdogru insan olmak demektir

Konferansin açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, "Akif, düsüncesini hayatiyla birlestiren müstesna bir sahsiyettir. Akif'in siirinin benzeri yazilabilir. Ama Akif gibi olmak zor bir meziyettir. Çünkü Akif gibi olmak, dosdogru insan olmak demektir. Mehmet Akif, hem en çok hatirlanan hem de hakkinda en çok kitap yazilan insanlarimizin basinda geliyor." dedi.

Daha sonra konusan Istanbul Aydin Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Kâzim Yetis, "Akif, milletiyle beraber yasamistir; memleketin tüm sikintilarini çekmistir. Mehmet Akif, Safahat'inda bütün milletin alin yazisini konu edinmistir. Mehmet Akif Ersoy 'Benim al bayragim asla sönmez.' diyor. Istiklal Marsi, Türk milletinin büyük bir zaferi, onur ve gurur kaynagidir. Akif ölüm dösegindeyken 'Allah bir daha bu millete Istiklal Marsi yazdirmasin.' diyordu. TBMM, Istiklal Marsi için Mehmet Akif'e 500 lira vermek istemis; ancak Akif bunu kabul etmemistir. Bir hayir kurumuna bu paranin verilmesini istemistir." diye konustu.