“Is Sagligi ve Güvenligi” Egitimi Verildi

Yayın Tarihi : 10/02/2016

Üniversitemizde akademik ve idari personele yönelik “Is Sagligi ve Güvenligi” egitimleri verildi. Üniversitenin Konferans Salonunda gerçeklestirilen egitimlerde konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, is sagligi ve güvenliginin önemine vurgu yaparak “Is sagligi ve güvenligi ile ilgili konular bugün modern dünyanin temel meselelerinden biri haline gelmistir. Gelismisligin ve beraberindeki refahin göstergesi is sagligi ve güvenligi noktasinda alinan tedbirlerle yakindan ilgilidir. Dolayisiyla devletimiz de bu noktada, çalisanlarin sagligi ve güvenligi açisindan gerekli girisimleri yaparak yasalar çikarmistir. Burada da bu konuda alaninda uzman olan kisilerden egitimler alarak üniversite personelimizin bilgilendirilmesi saglanmis olacak.” dedi. Üniversitemiz Is Sagligi ve Güvenligi Koordinatörü Doç. Dr. Kenan Melemez ise verilecek egitimlerin öneminden bahsederek “Resmi Gazete’de yayimlanan 6331 sayili “Is Sagligi ve Güvenligi Kanunu” dolayisiyla az tehlikeli isletmeler sinifinda bulunan üniversitemizde bu egitimleri vermeye basladik. Bu egitimleri tüm personele yönelik olarak 8 saat boyunca gerçeklestirecegiz. Egitimlerde is sagligi ve güvenligi noktasinda temel bilgileri almis olacagiz. Verilen egitimler alaninda uzman olan kisiler tarafindan uygulamali olarak anlatilacak.” diye konustu. Bir hafta boyunca gruplar halinde verilecek egitimlerde üniversite personeli; çalisma mevzuati, yasal hak ve sorumluluklar, is yeri temizligi ve düzeni, is kazasi ve meslek hastaliklarindan dogan hukuki sonuçlar, meslek hastaliklarinin sebepleri, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri gibi genel ve teknik konular ile saglik tedbirleri konularinda dersler alacak.