BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Hayirseverler Destek Verdi, Meslek Yüksekokulu Yerleskesi Açildi

Yayın Tarihi : 22/06/2016

Bartin’da Ulus Kaymakamligi, Ulus Belediyesi ve Ulus’a Hizmet Vakfi’nin “Bir Tugla da Sen Koy” kampanyasiyla baslattigi, Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu (MYO) Ulus Yerleskesi tamamlanarak hizmete girdi. Gerçeklestirilen açilis töreninde konusan Bartin Valisi Nusret Dirim, hayirseverlerin Türkiye’ye örnek bir davranis sergiledigini belirterek, “En büyük yatirim egitime yapilandir. Bu noktada buradaki davranis Ülkemizin birçok yerinde örnek alinmasi gereken çok güzel bir isbirligi örnegidir. Bu isbirliginin devamli olmasini diliyorum. Bizler de görev yaptigimiz sürece bu isbirligine destek olacagiz ve güç katmaya çalisacagiz. Gelecegimizi insa edecek yavrularimizin iyi bir donanimla yetismeleri, onlara para, emlak birakmamizdan çok daha önemli. Bu eserin olusmasinda emegi geçen, bir lira da olsa destek veren tüm halkimiza, hayirsever vatandaslarimiza tesekkür ediyorum.” dedi.

AK Parti Bartin Milletvekili Yilmaz Tunç ise hayirda gösterilen dayanismanin önemine vurgu yaparak, “Bartin Üniversitesi ve Ulus’a Hizmet Vakfi arasinda imzalanan protokolden sonra baslayan çalismalarla âdete bir seferberlik ilan edildi. Vakif’tan arkadaslarimiz Bartin’daki hemserilerinin yaninda Türkiye’nin farkli bölgesindeki Uluslulari bularak bu ise katkida bulunmasini istediler. Sonucunda ortaya çikan eserde emegi geçenlere tesekkür ederken, Ülkemize ve milletimize hayirlar getirmesini temenni ederim.” diye konustu.

Rektör Kaplan’dan Ulus’a MYO Müjdesi

Ulus'ta halkin destegiyle yerleske insa edilmis olmasinin, ilçe adina gurur verici oldugunu kaydeden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise, “Burada bir binanin yapilmis olmasindan çok daha önemli olan sey, halkin alin terini, emegini egitim adina birlestirmis olmasidir. Binanin yapilmasiyla isiniz bitmis sayilmiyor, aksine göreviniz daha yeni basliyor. Burada kültürel degerlerinizden, kültür dünyanizin kodlarini asla göz ardi etmeden üniversite ögrencilerinin talep ve beklentilerini de karsilamak durumundasiniz. Onlari, ilçenin birer kültür elçisi olarak görmeliyiz.” seklinde konustu.

Ayrica törende katilimcilara bir müjde veren Rektör Kaplan, Ulus Ilçesine Meslek Yüksekokulu açilmasi için Yüksek Ögretim Kurulu (YÖK)’na sunulacagini belirtti.

Ulus Kaymakami Selçuk Sakar ise Ulus halkinin örnek bir dayanisma sergiledigini belirterek, toplumun her kesiminden insanin binanin yapiminda destek verdigini ifade etti.

Ulus Belediye Baskani Hasan Hüseyin Uzun da Ulus’a güzel bir bina kazandirilmasindan duydugu mutlulugu dile getirerek, “Yardim edebilenler maddi olarak yanimizda oldular, edemeyenler ise dualariyla bu isin nihayete ermesinde katki sagladilar.” dedi.

Ulus'a Hizmet Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Ziya Çelik de binanin yapimina destek verenlere sükranlarini sundugunu söyledi.

Konusmalarin ardindan MYO Yerleskesinin yapiminda katkisi bulunan Ragip Tunalilar, Muhammet Aksoy, Ugur Pelenkoglu, Hakki Çelik, Yilmaz Tunç, Nazim Ünal, Muzaffer Yelkenci, Erdogan Demirel, Riza Tutkun, Arslan Artan, Ulus Esnaf Kefalet Kooperatifi adina Mehmet Cüre, Ulus Esnaf ve Sanatkarlar Odasi adina Necati Akman, Sadullah Efe, Eyüp Çetinkaya ve Necati Çetin’e plaket takdim edildi.

Kurdele kesiminin ardindan protokol üyeleri ve hayirseverler açilisi gerçeklestirilen binayi gezdi. MYO Müdürü Doç. Dr. Semra Saraçoglu Çelik katilimcilara bina hakkinda bilgi verdi.

Törene Il Emniyet Müdürü Isa Aydogdu, Il Jandarma Alay Komutani Jandarma Albay Tekin Aktemur, Bartin Belediye Baskani Cemal Akin ile ögretim elemanlari, ögrenciler ve vatandaslar katildi.