BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Hadis ve Sünnet’e Farkli Yaklasimlar Konusuldu

Yayın Tarihi : 30/11/2015

Bartin Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesi tarafindan “Hadis ve Sünnet’e Fakli Yaklasimlar” paneli düzenlendi. Etkinligin açilis konusmasini yapan Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek gerçeklestirilen panelde Islam cografyasindaki farkli tutumlara karsi görüslerin dile getirilecegini belirterek, “Basta Türkiye olmak üzere tüm Islam cografyasinda Hadis’e, Sünnet’e ve Peygamberimizin konumuna karsi çesitli tutumlar var. Bir kisim dini çevreler ‘Kur’an bize yeter’ demektedirler. Bunun kötü niyetle oldugunu düsünmemekle birlikte Peygamber Efendimizin ve sahabelerin görüslerinin göz ardi edilmemesi gerektigini düsünüyorum.” dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan “Hadis ve Sünnet’e Fakli Yaklasimlar” konulu panele geçildi. Moderatörlügünü Islami Ilimler Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdogan Köycü’nün yaptigi panelde; Bülent Ecevit Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Ali Arslan “Hadislerin Anlasilmasinda Farkli Rivayetlerin Bir Arada Degerlendirilmesi”, Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Akyüz “Günümüzde Hadislerin Yanlis Anlasilma Nedenleri”, Yildirim Beyazit Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Ilyas Canikli “Hz. Peygamber Algisi ve Farkli Yaklasimlar” ve Sinop Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak “Hadislerin Kabul ve Reddedilmesinde Farkli Yaklasimlar” konusunda sunumlarini gerçeklestirdi.

Gerçeklestirilen etkinlik, panelistler tarafindan izleyicilerin sorularinin cevaplandirilmasinin ardindan son buldu. Panele, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Il Müftüsü Mahmut Gündüz, akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.