Günümüz Dünyasinda Rekabetin Anlami ve Önemi

Yayın Tarihi : 28/05/2010

Rekabet Kurumu Baskani Prof. Dr. Nurettin Kaldirimci, "Günümüzde Rekabetin Anlami ve Önemi" konulu bir konferans verdi. Konferansa, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartin Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ismail Toksöz, Türk Rekabet Kurumu Rekabet Kurulu Üyesi Resit Gürpinar, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile ögrenciler katildi.

28 Mayis Cuma günü düzenlenen konferansta Prof. Dr. Nurettin Kaldirimci, rekabetin ürün ve hizmet kalitesini artirdigini, rekabet gücü yüksek oldugu takdirde güçlü olunabilecegini belirtti. Fakat bütün bunlarin, adil ve hilenin olmadigi bir rekabet ortaminda gerçeklesebilecegini ifade etti.

Rekabeti sinirlayici anlasma, eylem ve kararlara, temel rekabet ihlallerine deginen Kaldirimci, dünyada hak ettigimiz yeri almamiz için, rekabetin sart oldugunu vurguladi. Konferansin sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rekabet Kurumu Baskani Prof. Dr. Nurettin Kaldirimci'ya hediyesini takdim etti.