BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

‘Giris Kapisi’ Üniversitemizin Sembolü Olacak

Yayın Tarihi : 03/10/2016

Üniversitemiz Kutlubey Kampüsündeki çalismalar Zonguldak-Bartin karayolu tarafindan giris ve çikislarin saglanacagi üniversite giris kapisiyla taçlandiriliyor. Geçtigimiz günlerde temeli atilan giris kapisi 1 milyon 172 bin metrekarelik kampüse açilacak. Selçuklu mimarisinden esinlenerek insa edilen ve çagdas yapi malzemelerinin kullanildigi giris kapisi, sadece kampüse girenleri degil sehre girenleri de karsilayacak anitsal bir yapi olacak. 30 metrekare genislige sahip olacak yapi 10’ar metrekarelik 3 ayak kolon üstünde 8 metre yüksekliginde planlandi.

Giris Kapisinda Anlamli Semboller

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Kutlubey Kampüsündeki çalismalarin hizla devam ettigini belirterek “Tamamlanan derslik binalarinda ve laboratuvarlarda binlerce ögrencimiz ögrenimine, idari binalarda akademik personelimiz çalismalarina devam etmektedir. Bir yandan da kampüs alaninda yeni yapilari kazandirmak için çabalarimiz sürüyor.” dedi.

Insasi devam eden giris kapisindaki motiflerin farkli anlamlarla süslendigini de aktaran Rektör Kaplan, “Bin 200’lü yillardan beri Islam Mimarisinde kullanilan girih sanatinin yansitilacagi giris kapisinda, Anadolu Selçuklu Devleti’nin sekiz kollu yildizlari ile süslenecek. Yapi üzerinde sonsuzlugu simgeleyen motifler yer alacaktir. Bu bezemelerle üniversitemizin sonsuz basarilara imza atmasi temennisi ve burada verilen egitimlerle gelecegi aydinlatan isik simgelenmistir.” diye konustu.

Edebiyat, Fen ve Mühendislik Fakültelerinin 27 programinda 3 bin 688 ögrencinin ögrenime devam ettigi Kutlubey Kampüsünde, bahar döneminde Egitim ve Islami Ilimler Fakültelerinin de tasinmasiyla ögrenci sayisi da 5 bin 582’ye çikacak.