BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

“Gelecegin Meslegi Girisimcilik Oldu”

Yayın Tarihi : 26/04/2016

Üniversitemiz Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörlügü BAKKA, KOSGEB, SANTEZ ve Diger Kurumlar Koordinatörlügü tarafindan "Gelecegin Meslegi Girisimcilik Ile Tanisin" konulu bir konferans gerçeklestirildi. Etkinligin açilis konusmasini yapan BAKKA, KOSGEB, SANTEZ ve Diger Kurumlar Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. M. Said Ceyhan, gelecegin mesleginin girisimcilik oldugunu kaydetti. Ceyhan, ”Egitimlerde girisimcilik ve KOSGEB programlari hakkinda bilgiler verilerek, yaris içinde oldugumuz bu dünyaya nasil ayak uydurmamiz gerektigi aktarilacak. Hayatin bir faaliyet ve hareket oldugunu düsündügümüzde; hareket ve faaliyetin olmadigi yerde hayatin olmayacagi bilinmelidir. Iste bu nedenle durmadan ve dinlenmeden hayatimizi idame ettirmemiz gerekmektedir.” dedi.

“Çalisanlarin Yüzde 85’i Kendi Islerini Kurmak Istiyor”

Üniversitemiz Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin ise girisimciligin bir meslek olarak istihdam edilen bireylerin de hayallerinde oldugunu vurgulayarak, “Issizlik sorunun çözümünde gerekli egitimi almis insanlarin kendi is alanlarini olusturmalari ve girisimci olmalari büyük önem tasimaktadir. Arastirmalara göre bir iste çalisanlarin yüzde 85’i kendi islerini kurmayi istiyor. Kendi islerini kurarak, kimseye minnet etmeden yasamak elbette güzel bir durum. Ancak sunu da belirteyim, yeterli bilgi ve donanima sahip olmak gerekiyor. Girisimciligin gelisiminde en önemli faktörlerden birisi bu konuda verilen egitimlerin yayginlastirilmasi ve böylece isçilerin verimliliklerinin artirilmasidir. Bunun için girisimcilik egitimlerinin önemi büyüktür.” diye konustu.

“Ögrencilikte Zamani Etkin Kullanmak Basariyi Getirir”

Konferansta Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Said Kingir “Zamanin Etkin Kullanimi” ve “Teknolojik Yeniliklere Karsi Direnme Sorunu ve Alinabilecek Önlemler” adli sunumlarini gerçeklestirdi. Kingir, zamanin etkin kullaniminin bireyin kârina oldugunu belirterek “Girisimcilik ile ögrencilikte zamanin yerinde ve etkin kullanimi çok önemlidir. Ögrencilik zamaninda iyi kullanilan zaman daha iyi bir gelecegin kapilarini açarken, girisimcilikte ise daha çok fayda üretimine zemin hazirlar. Zamandan tasarruf saglamak hayattan tasarruf saglamaktir. Harcanan zamani geri döndürmek mümkün degildir. Yasadigimiz her günün bize altindan daha degerli oldugu düsüncesiyle, zamani etkin kullanip daha çok fayda elde edip, daha az strese girebilir.” ifadelerini kullandi.

“KOSGEB Yeniligin ve Girisimcinin Yaninda Oluyor”

Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi (KOSGEB) Bartin Il Müdürü Abdurrahman Usta ise “Kobi Destek ve Girisimci Destek Programlari” hakkinda bilgi verdi. “Ar-Ge ve Inovasyon Destek Programlari” konusunda da bir sunum yapan Usta, “Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli isletmelerin ekonomideki rolünü ve etkinligini artirmak için çesitli destek programlarimiz var. Amacimiz kobilerin rekabet güçlerini artirmak ve sanayiyle entegrasyonu saglayarak ekonomik gelismelere uygun biçimde gelisimini saglamak. Bunu gerçeklestirmek amaciyla çesitli programlar ve tesvikler sunuyoruz.” seklinde konustu.
Etkinlik, aldiklari egitimler sonunda basarili olan ögrencilere “Girisimcilik Sertifikalari”nin verilmesiyle son buldu