Fen Fakültesi Dekanligina Prof. Dr. Fahrettin Göktas atandi

Yayın Tarihi : 07/06/2011

Nisan ayinda Bakanlar Kurulunca kurulmasi kararlastirilan Fen Fakültesinin dekanligina Firat Üniversitesi Ögretim Üyelerinden Prof. Dr. Fahrettin Göktas atandi. 1963 yilinda Erzurum'da dogan Prof. Dr. Göktas; ilk, orta ve lise ögrenimini Erzurum'da tamamladi. 1986 yilinda Firat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisligi Bölümünden mezun oldu. 1987 yilinda Firat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünde Arastirma Görevlisi olarak göreve basladi. 1989 yilinda Firat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisansini tamamladi. Devlet bursuyla gittigi Ingiltere Bristol Üniversitesinde Reaksiyon Kinetigi alaninda 1992-1995 yillari arasinda doktorasini tamamladi. 1995 yilinda kazandigi RSC (Royal Society of Chemistry) bursuyla Amerika Birlesik Devletleri Stanford Üniversitesi ile Argon National Laboratuvarinda doktora konusu ile ilgili arastirmalarda bulundu.  1996 yilinda doçent, 2001 yilinda da profesör unvanini aldi.

1996-2011 yillari arasinda Atom ve Molekül Fizigi Anabilim Dali Baskanligi, 2001-2004 yillari arasinda Firat Üniversitesi Bilgi Kaynaklari ve Kütüphane Koordinatörlügü, 2005-2011 yillari arasinda da Firat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeligi görevlerini yürüttü. 2010 yilinda TÜBITAK Yurtdisi Komisyonunda görev aldi.
Çesitli uluslararasi dergilerde yayimlanmis 44 makalesi,  ulusal ve uluslararasi konferanslarda sunmus oldugu 39 bildirisi ve 1 uluslararasi patenti bulunan Profesör Göktas'in bilimsel çalismalarina çesitli arastirmacilar tarafindan 274 atif yapildi. Prof. Dr. Fahrettin Göktas, 4 uluslararasi ve 2 ulusal dergide hakemlik yapti, 5 doktora ve 9 yüksek lisans tezi yönetti.
Iyi derecede Ingilizce bilen Prof. Dr. Fahrettin Göktas, evli ve üç çocuk babasi.