BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Erol Güngör Anildi

Yayın Tarihi : 25/02/2016

 Üniversitemiz ile Bartin Kültür ve Turizm Müdürlügü is birliginde “Sehir-Insan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kisilikler Erol Güngör” paneli gerçeklestirildi. Etkinligin açilis konusmasini yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, sehirleri ve kültürleri olusturan insan üzerine yapilan düsünce faaliyetlerinin önemine vurgu yapti. Rektör Kaplan, “Insan, kültür ve medeniyet baglaminda söylenen her sey çok önemlidir. Ancak, mekân dedigimiz olgu insanin varligiyla güzellik kazanmaktadir. Bazi insanlar vardir, insan üzerine düsünmüs ve eserler ortaya koymuslardir. Erol Güngör de bunlardan biri olarak sadece ögrencilerine hocalik yapmamis, ayni zamanda bütün insanlarin hocasi olmustur. Onun için bu insanlar her zaman anilmaya layik bir hatira birakmislardir.” dedi.

Kültür Turizm Il Müdürü Fuat Dursun ise gerçeklestirilen panelin önemine vurgu yaparak, “Kültür, medeniyet ve sehirlesme aslinda ayni kavramlardir. Sehirleri, biz insanlari yormayan, estetik kaygi tasiyan, büyük binalarin altinda ezilmeyen, geleneksel mimari tarzimizi yansitan yerler olarak tarif edebiliriz. Sehirlerimizi kültürel yozlasmadan kurtarmak için düsünce dünyamizda önemli roller üstlenmis kisileri anmamiz gerekmektedir. Bu noktada yapilan bu etkinliklerle kültürümüzü yozlasmadan kurtarabilmek için Erol Güngör gibi kisileri gençlerimizle bulusturmamiz oldukça önemlidir.” diye konustu.

Erol Güngör Farkli Bakis Açilariyla Konusuldu

Oturum baskanligini Rektör Kaplan’in yaptigi panelde, Selçuk Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Köksal Alver “Türk Sosyolojisinde Erol Güngör”, Selçuk Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydin “Bir Düsünür Olarak Erol Güngör” ve Istanbul 29 Mayis Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Görgün ise “Erol Güngör Perspektifinden Kültür ve Ilim Meselesi” basliklarini tasiyan konusmalar yapti.

Panele, Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu, Ulus Belediye Baskani Hasan Hüseyin Uzun, il müdürleri, ögretim elemanlari ve ögrenciler katildi.