BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Egitimde Gelecek Arayislari Konusuldu

Yayın Tarihi : 20/04/2015

Bartin Üniversitesi Konferans Salonu ve Mehmet Akif Ersoy Dersliklerinde es zamanli gerçeklestirilen oturumlarla “Egitimde Gelecek Arayislari: Dünden Bugüne Türkiye’de Beceri, Ahlak ve Degerler Egitimi Uluslararasi Sempozyumu” basladi. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Arastirma Merkezi Baskanligi ve Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi isbirliginde düzenlenen etkinligin açilisinda konusan Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, sempozyumun üç gün sürecegini söyledi. Günes, Türkiye’nin farkli üniversitelerinden gelen akademisyenlerin egitimle ilgili çalismalar sunacagini belirterek “Bir millet maddi varliklariyla zengin oldugu söylenemez. Bu ancak ahlak degerleriyle ölçülür. Bunun için degerler egitimde ahlak, egitim, ahlak degerleri hepsi ayri ayri önem tasiyor. Degerler egitimine deger verdigimizden dolayi böyle bir sempozyumu düzenledik. Degerler egitimine tekrar dikkat çekmeyi, sorunlari ortaya koyarak çözümler üretmeyi, yeni yöntem ve teknikleri paylasarak bilimsel ve sosyal etkilesimleri üst düzeye çikarmayi, ve en önemlisi degerler egitiminin gelecegine yön vermeyi amaçliyoruz.” dedi.

Atatürk Arastirma Merkezi Baskani Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan ise, Türk Milletinin geçmisindeki büyük birikimlerinden yararlanmasi gerektigini ifade etti. Beyhan, Osmanlica derslerinin verilmesi gerektigini de vurgulayarak “Cumhuriyetin kurulusunun üstünden 92 yil geçti. Neredeyse bir asri geride birakmamiza ragmen hâlâ sistemi, sinavlari tartisiyoruz. Köklü bir geçmise ve büyük bir birikime sahibiz. Ancak, bu geçmise ulasmanin yolari da ne yazik ki kapali gözüküyor. Iki asir öncesinde neler yapilmistir, neler tartisilmistir, yaziya dökülmüstür görmezden geliniyor ya da görülmüyor. Bunun için Osmanli Devleti’nin birikiminden yararlanmamiz çok önemli bir konudur.” diye konustu.

Üç gün süren sempozyumda Türkiye’nin gelecegi için birlikte yasama kültürünün ve millet olma bilincinin güçlendirilmesine yönelik öneri ve modellerin sunulmasi planlaniyor. Gerçeklestirilen oturumlarla ortaya konulacak öneriler önümüzdeki günlerde kitap olarak sunulacak