Cumhurbaskani Abdulah Gül, Bartin Üniversitesini Ziyaret Etti

Yayın Tarihi : 05/05/2014
Bartin Üniversitesini ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan’dan Üniversite hakkinda bilgi alan Cumhurbaskani Gül, yaptigi açiklamada, “Egitim Barakada da yapilir. Yeter ki kaliteli egitim olsun, ögretim üyeleri islerinin ehli olsun.  Bazi üniversitelerin saray gibi binalari vardir.  Ama içinde ögrenciler vakit geçirirler. Üniversitelerin esas basarisi mezunlarinin basarisiyla ortaya çikiyor.” dedi.

Üniversitenin sadece egitim demek olmadigini belirten Gül,. “Bilim insanlarinin faaliyetleri, arastirma gelistirme çalismalari, bilimsel makaleleri, yayinlari, patentleri de önemlidir.” dedi. Cumhurbaskani Gül, Bartin'in dogal güzelliklerine dikkat çekerek, "Üniversitemiz de böyle güzel bir yere kurulmus. Burasi daha çok hoca ve ögrenci çekebilir. Bunu engelleyecek hiçbir sey yok" diye konustu.