BÜNSEM’den Seminerler

Yayın Tarihi : 20/06/2011

Bartin Üniversitesi Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi (BÜNSEM), geçtigimiz günlerde iki farkli seminer düzenledi. Bu seminerlerden ilki Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi (BAKKA) ve KOSGEB isbirligiyle düzenlenen “Uygulamali Girisimcilik Egitimi” idi. Bartin Meslek Yüksekokulu Ögr. Gör. Gülay Sener tarafindan verilen ve bir ay süren egitime 30 girisimci katildi. Seminerde katilimcilara girisimcilik özelliklerinin sinanmasi, is fikri gelistirme ve yaraticilik, pazar arastirmasi ve pazarlama plani, üretim ve yönetim plani ile finansal planlama konularinda teorik ve uygulamali egitim verildi. Seminer sonunda sertifika alan girisimcilerin projeleri, KOSGEB tarafindan incelendikten ve uygun görüldükten sonra 27 bin TL hibe, 70 bin TL kredi olmak üzere toplam 97 bin TL’lik destek almaya hak kazanacak.
BÜNSEM ’in bir diger faaliyeti, Bartin Meslek Yüksekokulu Ögr.  Gör. Dr. Kivanç Bakir tarafindan verilen "Mobilya Endüstrisinde Fabrika Planlama" adli seminerdi. Seminerde, mobilya endüstrisinde fabrika kurulumu, fiziki planlama ve üretim planlamasi, üretim, üretim sistemleri, mobilya endüstrisinde kullanilan makineler (NC ve CNC makineler), mobilya endüstrisinde seri üretim tasima sistemleri, mobilya tasarimlari, fabrika alaninda fiziksel planlama, fabrika içi düzenleme, fabrika fiziksel planlamada makine seçimi ile üretim hatlarinin olusturulmasi konularinda teorik ve uygulamali egitim verildi.