BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BÜNSEM Grundtvig Ögrenme Ortakligi Projesi Sona Erdi

Yayın Tarihi : 28/06/2013

Bartin Üniversitesi Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi (BÜNSEM) tarafindan yürütülen “AB Hayatboyu Ögrenme Programi Grundtvig Ögrenme Ortakligi” projesinin kapanis etkinligi düzenlendi.

Kapanis etkinligine Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, Orman Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selman Karayilmazlar, Egitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çetin Semerci, Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Okt. Dr. Hüseyin Kaygin, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Açilis konusmasini yapan, Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Okt. Dr. Hüseyin Kaygin; “Üç kurumun kursiyer ve egitmenlerinin katilimlariyla üç ülkede gerçeklestirdigimiz etkinlikler sayesinde, bir yandan Ingilizce ögretimi gerçeklestirirken bir yandan da birbirlerimizin kültürleri hakkinda paha biçilemez deneyimlere sahip olduk. Çok eglenceli anlarimiz oldugu gibi çok zor anlar da yasadik. Fakat yasanilan tüm zorluklar bizi, projemizde amaçladigimiz hedeflere daha da yaklastirdi. Projeye katilan herkesin,  birçok açidan diger kültürlere ve dünyaya bakisinin degistigini program bitiminde uyguladigimiz anket sonuçlarinda da gördük.” dedi.

Törenin açilis konusmasini yapan, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise, “Avrupa Birligi Kapsaminda, ülkeler arasinda egitim kültür faaliyetleri son yillarda büyük bir yogunluk kazandi. Bu etkinliklerin temel amaci, bütün bu ülkelerin egitim faaliyetlerini en üst seviyeye çikartmaktir. Böylece egitim bu iyi ülkeler arasinda yükseldikçe ülkelerin birbirlerini anlamalari da kolaylasmis olacaktir. Bu ayni zamanda insanlarin gelecegini de etkileyecektir. Çünkü insanlar konusa konusa anlasirlar, düsüne düsüne anlasirlar. Bugün modern dünyada çok çesitli iletisim türleri var. Biz bunlari ortak bir noktada bulusturabilirsek, insanligin gelecegi bakimindan da güzel bir is yapmis olacagiz. Hem sürekli egitim hem de hayat boyu ögrenme kapsaminda yürüttügümüz faaliyetler bu çerçevededir. Bu ülkeler egitim tecrübelerini birlestirirlerse gelecekte çok güzel isler yapmis olacaklar. Çünkü her ülkenin tarihten gelen farkli tecrübeleri var. Bu tecrübelerin birlestirilmesi çok güçlü bir kaynak olacaktir ve insanligin zenginlesmesine de yol açacaktir.” diye konustu.

Konusmalarin ardindan “AB Hayatboyu Ögrenme Programi Grundtvig Ögrenme Ortakligi” projesi resim sergisi ve kokteyl düzenlendi.