BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Biyoetanol üreteceğimiz proje devam ediyor

Yayın Tarihi : 11/01/2019
Üniversitemizin Pakistan Goverment College Lahore Üniversitesi (GCU) iş birliğiyle gerçekleştirdiği proje kapsamında, Pakistan’dan proje çalışmalarında bulunmak üzere Üniversitemize gelen doktora öğrencisi Attia Hamid, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Ahmet Karadağ ile Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret ettiler.

Please click to read this news in English...

Yüksek Öğrenim Kurulu’nun (YÖK) Pak-Türk Proje bazlı anlaşması kapsamında Üniversitemiz ile Pakistan’ın Government College Lahore Üniversitesi (GCU) arasında yapılan “Biyoetanolün Maliyet Etkin Pilot Ölçekli Üretimi” başlıklı projede Pakistan GCU’da doktora öğrenimine devam eden ve proje çalışmalarında bulunmak üzere Üniversitemize gelen Attia Hamid, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Ahmet Karadağ ile Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret ettiler.

Gerçekleştirilen ziyarette Hamid, biyoetanol üretim çalışmaları ile ilgili hem GC Üniversitesinde hem de Üniversitemiz Biyoteknoloji araştırma laboratuvarında yaptığı çalışmalarla ilgili Rektör Uzun’a bilgiler verdi.

Biyoetanol üretimi için kullanılan Karadeniz Bölgesi’nin bitkisel atıklarından orman gülü, fındık kabuğu ve fındık zurufundan (koçanı) verimi yüksek biyoetanol elde edilebildiğini söyleyen Hamid, Üniversitemizde bulunduğu iki aylık zaman zarfında “yeşil sentez” yöntemi ile gümüş nanopartikül sentezi ve antimikrobiyal test çalışmalarına da katılarak yeni şeyler öğrendiğini, dolayısıyla da burada olmaktan oldukça memnun olduğunu ifade etti.

Rektör Uzun ise Attia Hamid ve Prof. Dr. Karadağ’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Rektör Uzun, “Üniversitemizin uluslararası düzeye ulaşma çabaları öğretim üyesi ve öğrenci düzeyinde devam etmektedir. Yükseköğretim Kurulumuzun uygulamaya koyduğu ‘Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı’ kapsamında Pakistan GCU ile Öğretim Üyesi ve Öğrenci değişimini içeren bu projeyle de bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşma konusunda önemli bir adım atmış olduk. İnanıyorum ki proje kapsamında alınan sonuçlar bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına değer katacaktır. Bu bağlamda desteklerinden dolayı Tarım ve Orman Bakanımız Doktor Sayın Bekir Pakdemirli'ye ve Orman Bölge Müdürlüğüne,  YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç’a, şahsında tüm YÖK üyelerimize, katkıları dolayısıyla Bartın Valimiz Sinan Güner’e ve projenin yürütücüsü olan Fen Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Karadağ nezdinde projede emeği geçen tüm akademisyenlere teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. 


SON Haberler

  • BARÜ, Türkiye-Özbekistan bilim diplomasisi ağının geliştirilmesine katkı sunuyor

  • BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı

  • BARÜ, üniversite tercihi yapacak öğrencilere destek oluyor

  • BARÜ ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

  • Rektör Uzun’dan Ramazan Bayramı mesajı

  • BARÜ’lü milli sporcular gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına dikti

  • Rektör Uzun, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

  • BARÜ, BİRUS Projesiyle geleceği hedefliyor

  • BİRUS Proje ekibi, izleme takımıyla bir araya geldi

  • BARÜ’lü öğrenciler Ramazan ayı boyunca iftar sofrasında buluştu