BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Beyoglu’nda Bartin Üniversitesi Firtinasi

Yayın Tarihi : 13/06/2013

Beyoglu Yerel Tatlar Festivali Bartin Gecesi’nde sahne alan Bartin Üniversitesi Halk Oyunlari Ekibi hayranlik yaratti.

Istanbul Beyoglu Hasköy’de gerçeklestirilen etkinlikte Bartin Üniversitesi tanitim brosürlerinin dagitildigi stant açilirken Bartin Üniversitesi Halk Oyunlari Ekibi de muhtesem bir gösteri sundu.

Birçok siyasetçi, bürokrat ve vatandasin takip ettigi, ayni zamanda Medya TV’nin canli yayimladigi; TRT, Kanal Türk, 67 TV, Bartin TV, Bogaziçi Gündem gazetesi, Bartin 74 Haber gazetesi ile ajans temsilcilerinin de takip ettigi Bartin Gecesi’nde sahne alan Bartin Üniversitesi Halk Oyunlari Ekibi, sergiledigi gösteri ile Bartin’in gururu oldu.

Beyoglu Belediye Baskani Ahmet Misbah Demircan, gecede yaptigi konusmada halk oyunlari ekibine övgüler yagdirirken, Beyoglu’nda düzenlenen uluslararasi festivallerde Bartin Üniversitesi Halk Oyunlari Ekibi’ni konuk etmekten gurur duyacaklarini ifade etti.

Halk oyunlari ekibini Anadolu Atesi olarak niteleyen Baskan Demircan, sehirlerin marka olmasi için kendi degerlerini ortaya çikarmasi ve bunu sergilemesi gerekliligine vurgu yaparak “Hedefimiz Anadolu kültürüne sahip çikmak, onu tanimak ve tanitmaktir. Tel kirma gibi yöresel ürünlerinizin yani sira Bartin Üniversitesi ekibinin sergiledigi halk oyunlari gösterisi de çok önemli bir deger. Ögrenci kardeslerimiz bu aksam burada bunu gösterdiler. Hepsine çok tesekkür ediyorum. Bartin’in farkini fark ettirdiler. Bu ekiple tekrar görüsecegimize de inaniyorum.” dedi.

Gecede bir konusma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartin Üniversitesinin, kurulusundan itibaren büyük yol katettigini ifade etti.

Rektör Kaplan, konusmasinin devaminda “2008’de göreve geldigim günde ‘Ben Ispartaliyim, Ankara’da akademik hayatim geçti, fakat su anda Bartinliyim.’ demistim. Ben gerçekten su anda Bartinliyim ve Bartin’in hizmetindeyim.” dedi. Bartin Üniversitesinin 2008 yilinda kuruldugunu söyleyerek konusmasina devam eden Kaplan, “Geldigimizde Zonguldak Karaelmas Üniversitesinden aldigimiz 2 bin ögrenci, 87 ögretim elemani ve 3 fakültemiz vardi. Bugün 374 ögretim elemanimiz var. Bunlarin 150’si ögretim üyesi. 7 bin 500 ögrencimiz ve 7 fakültemiz var. Bunu iftiharla ifade ediyor ve sizlerin takdirlerine sunuyorum. Üniversitemiz, çok saygin bir yere sahip olup bundan sonra da böyle olacaktir. Üniversitemizin temel hedeflerinden biri de millî ve manevi degerlerine bagli, ülke sevdalisi gençler yetistirmektir. Bizim hedefimiz budur, yöneticilerimiz ve ailelerimize de bu konuda çok önemli görevler düsmektedir.” diye konustu.