Bati Karadeniz Gemi Insa ve Entegre Sanayii Çalistayinin Ikincisi 30 Ocak’ta Gerçeklestirilecek

Yayın Tarihi : 25/01/2013

Bartin Üniversitesi, Bati Karadeniz Bölgesinin ekonomik tarihinde önemli bir yeri olan gemi insa sanayiinin gelistirilmesi için çalismalara devam ediyor.  Bartin Üniversitesi ile BAKKA is birliginde 30 Ocak Çarsamba günü Bartin Üniversitesinde gerçeklestirilecek olan Bati Karadeniz II. Gemi Insa ve Entegre Sanayii Çalistayi, sektör paydaslarini bir araya getiriyor.

Çalistayin son toplantisinda, Bati Karadeniz cografyasinin gemi insa alaninda tarihten gelen essiz bir birikim ve gelisim potansiyeline sahip oldugunu belirten Çalistay Baskan Vekili, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mete Gündogan, “Dünyadaki gelismelere paralel olarak özellikle 2000’li yillarda Bati Karadeniz Gemi Insa ve Entegre Sanayii, bölgede ciddi bir istihdam ve katma deger yaratmistir. Bununla birlikte sektörün gelisimi mevcut küresel sartlarin etkisiyle sekteye ugramis ve tamamlanamamistir. Üniversitemiz bu baglamda, hem bölgemizdeki gemi ve entegre sanayiinin yeniden canlandirilip yapilandirilmasina hem de üniversite-sanayi is birliginin çalistirilmasina hizmet etmek için harekete geçmistir.  Bu çalistayimizda Bati Karadeniz Gemi Insa ve Entegre Sanayiinin sektör analizini sizlerle paylasarak sektörün olanaklarini, sorunlarini ve  perspektifini ortaya koyacagiz.” diye konustu.