BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Türkiye’nin lider kurum ve kuruluşları Ar-Ge Proje Pazarına ilgi gösterdi

Yayın Tarihi : 07/11/2024
Bartın Üniversitesi (BARÜ) 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının destekleriyle başladı.

Türkiye'nin teknoloji ekosisteminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla yedincisi düzenlenen BARÜ Ar-Ge Proje Pazarı ülkemizin önde gelen kurumlarıyla birlikte milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik öneme sahip markaların sponsorluğuyla gerçekleştiriliyor.

Girişimcileri, sektör temsilcilerini ve teknolojiye ilgi duyan herkesi bir araya getirerek geleceğin sosyal, ekonomik hayatına yön verecek gelişmeler hakkında fikir alışverişlerinin yapıldığı festivale Bartın Valiliği, Bartın Belediyesi ve TÜBİTAK destek veren kurumlar arasında yer alıyor.

Türkiye’nin önemli kurumları festivale destek veriyor

Festivalin sponsorları arasında bulunan Sanko-Çimko, HAVELSAN, ROKETSAN, TÜRKSAT, Fibrobeton’dan gelen yetkililer, açılan stantlarda katılımcılarla bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulunuyor. Festivalde İŞKUR, BAKKA ve KOSGEB ile birlikte Bartın İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından kurulan stantlarda da Türkiye’nin farklı illerinden ve yurt dışından gelen konukların soruları cevaplandırılıyor.

Bilim ve teknoloji tutkunlarını bir araya getiren organizasyona ayrıca Türkiye’nin alanlarında öncü firmaları TUSAŞ, TEI, Aselsan, ETİSAN Holding, Çanakcılar Holding, Bartın MÜSİAD, Teklas, Tekno-Tıp ve AKTIP da destek veriyor. Kamil Koç’un ulaşım sponsoru olduğu Ar-Ge Proje Pazarının paydaşları arasında Türkiye’nin en eski işletmelerinden Kuru Kahveci Mehmet Efendi de yer alıyor.

BARÜ bilim ve teknoloji alanında sınırları aşıyor

İlk defa bu yıl uluslararası ölçekte düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarına Türkiye ile birlikte Azerbaycan, Bosna Hersek, İran, Kazakistan, Kolombiya, Kırgızistan, Malezya ve Özbekistan’dan da proje başvuruları yapıldı. Türkiye’nin 35 farklı ilinden başvuruların geldiği festivalde; 47 üniversite, 30 lise, 10 kurum ve kuruluş ile Ar-Ge Merkezinden gönderilen projeler değerlendirilmek üzere sergileniyor.

Stantlar katılımcılardan yoğun ilgi görüyor

Bilim ve teknolojiyi geniş kitlelere ulaştırarak bilim iletişimini sağlamayı, toplumda bu alanlara olan ilgiyi artırmayı ve üretken, takım çalışmasına yatkın bir nesil yetiştirmeyi amaçlayan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) da gençlerin teknoloji ürünlerinin geliştirilme süreçlerine katılmalarını sağlamak amacıyla kurdukları stantta ziyaretçilere bilgilendirmelerde bulunuyor.
İki gün boyunca sürecek organizasyonda BARÜ’nün “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanında yürüttüğü 13 ayrı projenin tanıtımı yapılarak devam eden uygulamaların etkin ve verimli şekilde yürütülebilmesi için belirlenen strateji ve hedefler aktarılıyor.

Öğrenciler etkileşimli ve özgün stantlarıyla renkli görüntüler oluşturuyor

Ayrıca festival süresince BARÜ’lü öğrenciler, girişime dönüştürdükleri projeleri neticesinde kurdukları ENAPTECH isimli şirket hakkında bilgiler veriyor. Fikirden ürüne giden süreçte tarımda bilinçsiz su ve ilaç kullanımının önüne geçme hedefiyle geliştirdikleri Zirai İnsansız Hava Aracı (ZİHA) başta olmak üzere şirket bünyesinde yürütülen çalışmaları paylaşıyor.

Festivalde yer alan BARÜ öğrenci toplulukları ise Teknofest başta olmak üzere çeşitli yarışmalarda önemli dereceler elde ettikleri çalışmaları sergiliyor.


Haber: Ebru Adalı - Fatmanur Eriklioğlu / Fotoğraf: Senem Sarı - Selman Akça

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • 2. Hayat Boyu Öğrenme Şenliğinde hem eğlendiler hem öğrendiler

  • BARÜ ile DSİ iklim değişikliğine uyum ve dayanımda birlikte hareket edecek

  • BARÜ, yeni keşiflerle bölgenin en önemli anıtsal yapısını ayağa kaldırıyor

  • Rektör Uzun’un 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

  • BARÜ’de “İnovasyon, Girişimcilik ve KOSGEB Destekleri” konuşuldu

  • BARÜ, BATIKAF’24 hazırlık çalıştayına katıldı

  • Rektör Uzun: Daha güçlü Türkiye yolunda paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz

  • BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarında 1 gün 24 saatten fazla

  • BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarını 15 bini aşkın kişi ziyaret etti

  • Rektör Uzun’a Özbekistan’da ‘Fahri Profesör’ ünvanı verildi