BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin’in Sektörel Kalkinmasi Konusuldu

Yayın Tarihi : 12/04/2015

Bartin Valiligi, Bartin Üniversitesi, Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi, Bartin Ticaret ve Sanayi Odasi ile Maltepe Üniversitesi isbirliginde gerçeklestirilen ve üç gün süren “I. Bartin Sektörel Kalkinma Sempozyumu” nun ilk günü sanayi ve lojistik sektörlerine iliskin bildirilerin sunumu ile basladi. Sempozyumun ikinci gününde tarim ve turizm sektörüne yönelik tespitler ve öneriler tartisildi. Sempozyum, üçüncü gününde Bartin Halk Egitim Merkezinde gerçeklestirilen bir panelle sona erdi.

“Onlarin tespitleri ve sonuç olarak bize gösterdikleri konularda hareket edecegiz.”

Akademisyenler ve sektör temsilcilerinin katilimiyla gerçeklesen sempozyumun açilisinda konusan Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu, Bartin Üniversitesinin gerçeklestirdigi çalismalarla sehrin gelismesine katki sagladigini belirtti. Azizoglu, kalkinma sempozyumunun Bartin’in kalkinmasina büyük katki saglayacagini ve kalkinma sürecini hizlandiracagini kaydederek “Bu dava memleket ve millet davasidir. Eger biz ülkemizin ve milletimizin kalkinmasini kendimize dert edinmissek çalisiriz, çabalariz ve çözüm de üretiriz. Ayrica Bartin’in kalkinmasi için farkli illerden buraya gelen akademisyenlere de tesekkür ediyoruz. Onlarin tespitleri ve sonuç olarak bize gösterdikleri konularda hareket edecegiz. Bu çerçevede yapacagimiz planlamayla Bartin’in kalkinmasi için kosar adim çalisacagiz.” dedi.

Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu

 

“Sorunlara Uzun Vadeli Çözümler Üretilecek”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise, gerçeklestirilen sempozyumla sorunlara kalici çözümler üretilecegini ifade ederek “Böyle bir toplantinin üniversitemizin bünyesinde düzenlenmis olmasinin bilimsel ve sosyal olarak çok önemli oldugunu düsünüyorum. Bir sehirde üniversite olmasinin farki iste burada ortaya çikiyor. Üniversiteler hangi toplumun hangi meselelerini ele alirsa alsin, konulara günlük yaklasimlarin ötesinde bilimsel çözüm üreten yüksek bilgi kurumlaridir. Bu konularin sonucunda ortaya çikarilacak bilimsel çalismalar sorunlara uzun vadeli çözümler üretecek.” diye konustu.

 

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Ramazan Kaplan

“Sempozyum Bize Yol Gösterecek.”

Bartin için yapilacak çalismalarda, gerçeklestirilen sempozyumun yol gösterici olacagini ifade eden Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi (BAKKA) Genel Sekreteri Faruk Tezel, “Biz BAKKA olarak sadece proje destegi saglamak degil, bölgesinin önceliklerini tespit eden, karsilayan ve gerekli planlamalari yapan bir olusumuz. Bu zamana kadar 200’ü askin proje ve 45 milyonu askin bir kaynak kullanimi sagladik. Bu süreçte binlerce kisinin egitilmesi saglanmis, küçük ortakli isletmelerime desteklerimizle de 1250 kisiye istihdam yaratilmistir. Bugün burada tartisilacak konular bizim de gerekli planlamalari yaparken kullanacagimiz verileri içermektedir. Bu nedenle bu sempozyum bizim için çok önemli.” seklinde konustu.

Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi (BAKKA) Genel Sekreteri Faruk Tezel

“Bartin’in Güzel Bir Sehir Olmasi Için Gayret Sarfediyoruz.”

Bartin Ticaret ve Sanayi Odasi Baskan Vekili Halil Çelen, Ticaret ve Sanayi Odasi olarak hedeflerinin milli gelirden olabildigince pay olmak oldugunu söyledi. Çelen, “Bartin Ticaret ve Sanayi Odasi olarak hedefimiz insanlarimiz ve üyelerimizin mutlulugudur. Biz, Bartin’in güzel bir sehir olmasi ve çocuklarimizin yarinlara güzel bekletilenlerle bakmasi için gayret sarf ediyoruz. Bu noktada Bartinli vatandaslarimizin milli gelirden daha fazla pay almasi ve devletimizin hedefleri olan kisi basina düsen milli gelirimizin 25 bin dolara çikmasini istiyoruz.” dedi.

Bartin Ticaret ve Sanayi Odasi Baskan Vekili Halil Çelen

“Bartin’in Kalkinmasina Yön Verecek Tespitler Yapilacak.”

I. Bartin Sektörel Kalkinma Sempozyumu Düzenleme Kurulu Baskani Prof. Dr. Azize Toper Kaygin ise gerçeklestirilecek çalismalarin önemine vurgu yaparak, “Bartin ilinin gelismesi ve kalkinmasi için neler yapilabilir, burada konusulacak. Bartin ilinin mevcut durumu üzerinden tespitler yaparak tarim, sanayi, lojistik ve turizm konulari görüsülecektir. Sektörel büyüme ve gelisme imkânlari ortaya konulacak, stratejik planlara yön verecek tespitler yapilacak ve bu konular genis kapsamli olarak tartisilacaktir.” ifadelerini kullandi.

I. Bartin Sektörel Kalkinma Sempozyumu Düzenleme Kurulu Baskani Prof. Dr. Azize Toper Kaygin

Etkinlige Bartin Milletvekili Riza Yalçinkaya, Belediye Baskani Cemal Akin, Maltepe Üniversitesini temsilen Prof. Dr. Mehmet Tanyas, akademisyenler ve sektör temsilcileri katildi.