BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

“Bartin’da Egitim ve Iletisimin Gelecegi” Konusuldu

Yayın Tarihi : 08/05/2012

Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi tarafindan “Bartin'da Egitim ve Iletisimin Gelecegi” konulu bir sempozyum düzenlendi. Sempozyuma Vali Isa Küçük, Garnizon Komutani Deniz Piyade Albay Mehmet Sandikli, Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Belediye Baskan Vekili Hüseyin Fahri Firincioglu, Emniyet Müdürü Mehmet Altinok, Milli Egitim Müdürü Isa Seker, Il Müftüsü Ismail Bayrak, dekanlar ve ögrenciler katildi.

Sempozyumun açilis konusmasini yapan Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, "Eskiden fiziksel güç vardi, derken sermaye güç oldu, para gücü gündeme geldi. Giderek bilgi güç oldu. Bilgiyle birlikte egitim, önemli bir güç oldu. Ancak günümüzde iletisim, en büyük güç konumundadir. Egitim ve iletisim, iki güç olarak bir araya gelince güçler bulusmasi söz konusu olmaktadir. Biz bu sempozyumda bu güçleri bulusturmak, ortak çalismalar yapmak, projeler üretmek ve Bartin'in gelecegine yönelik bu gücü olumlu ve yararli bir sekilde kullanmak istedik. Amacimiz budur. Her iki gücü birlestirerek bunlari daha iyi nasil kullanabiliriz çabasi içerisindeyiz." diye konustu.

Daha sonra konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, "Bugün Üniversitemizde düzenlenen bilimsel toplantilarin yenisiyle birlikteyiz. Bahar dönemi ögretim sürecinin baslamasiyla, iklim sartlarinin da müsait olmasi nedeniyle bu tür faaliyetlerimiz artiyor. Bazen haftada iki-üç olmak üzere bilimsel etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinlikler, muhakkak ki faydalari saymakla bitmeyecek toplantilar olarak görülmeli. En basta bildiklerimizin tekrari, bildiklerimizi yeniden düsünme, gelecege dair yeni tasarimlar gelistirme, yeni planlar yapmanin zemini olmasindan dolayi önemlidir. Ayrica üniversitede yapilmasi önemlidir. Çünkü üniversite, konuya bilimsel açidan yaklasan ve tartisan bir bilim yuvasidir." seklinde konustu. Iletisimin gücünün kavranmasi gerektigini belirten Rektör Kaplan, "Bugün dünyada hayatimizi yönlendiren, degistiren unsurlarin basinda iletisim geliyor. Egitimin degistirici, dönüstürücü yönünü, ister kisisel olarak isterse toplumsal olarak düsünelim zaten yadsimak mümkün degildir." ifadesini kullandi. Konusmasinda üniversitenin gelisim sürecine de deginen Rektör Kaplan, "2008 yilinda aramizda olan arkadaslar, Üniversitemizin o günkü fiziki sartlarini, akademik anlamdaki durumunu yakindan biliyorlar. 2008'de biz 87 ögretim elemaniyla ise baslamistik, 40 da idari personelimiz vardi. Bugün bu sayi 323 akademik, 191 idari personel olmak üzere 514'e ulasmistir. Kendi grubumuzda olan üniversiteler içerisinde sadece Gümüshane Üniversitesi bizim biraz önümüzdedir. Onun da kurulus önceligi vardir. Takdir edersiniz ki bu tür gelismelerde alti ayin, bir yilin çok büyük önemi var. Ama aramizdaki fark, o kadar da önemli degil. Bu fark, daha önce bagli oldugu üniversite tarafindan verilen destegin farkidir." dedi.

Vali Küçük: Üniversitenin Katkisi Önemli
Bartin Valisi Isa Küçük de yaptigi konusmada, "Bartin Üniversitesinin, hem güncel hem de ilimiz ile ilgili çok önemli bir konu olan egitim ve iletisim konusunda sempozyum düzenlemesi, Bartin'daki egitim ve iletisim konularina akademik büyüteç tutma imkâni vermesi kutlanacak bir olaydir. Bir vilayetin bir üniversiteden bekledigi de esasen budur. Bu ilin sorunlarina büyüteç tutmak, çözüm yollari aramak ve birlikte çalisarak o sorunlari çözmek gerekir. Üniversitelere sahip vilayetlerin hizli gelismesinin sebebi de budur. Üniversitelerin, kuruldugu yörelerdeki insanlara yardimci olmasi, yol göstermesi kendisinden beklenen diger bir durumdur. Bu sempozyumla Bartin Üniversitesinin Bartin'imiza verdigi destek için basta Rektörümüz ve Egitim Fakültesi Dekanimiza tesekkür ediyorum." diye konustu.

Sempozyumun, Rektör Ramazan Kaplan baskanliginda yapilan birinci oturumunda, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes tarafindan “Egitim ve Iletisim: Güçler Bulusmasi”, Milli Egitim Müdür Yardimcisi Ahmet Bat tarafindan “Bartin'da Ilk ve Orta Dereceli Okullarda Egitim Durumu”, Bartin Gazeteciler Dernegi Baskani Güngör Yavuzaslan tarafindan da “Iletisimin Gelecegi” konulu sunum yapildi. Birinci oturumda son olarak söz alan Türk Egitim-Sen Bartin Sube Baskani Sezai Hangisi de tasimali egitimin, okul-veli iletisimi açisindan degerlendirilmesi konusunda katilimcilarla düsüncelerini paylasti. Sempozyumun “Egitim ve Iletisimin Rolü” baslikli ikinci oturumunda ise Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, oturum baskanligi yaparken ilk olarak Egitim Fakültesi Ilkögretim Bölümü Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Cengiz Özmen, “Ideal Bir Üniversite ve Kent Iliskisi” konulu sunumunu katilimcilarla paylasti. Daha sonra Egitim-Sen Bartin Subesi Hukuk Sekreteri Ali Riza Yilmaztürk “Bartin'da Egitimin Görünümü”, Egitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Egitimi Anabilim Dali Baskani Yrd Doç. Dr. Harun Er “Bartin'in Geleceginde Egitim Fakültesinin Rolü”, Egitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Egitimi Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Ünal da “Bartin'da Yayimlanan Yerel Gazetelerin Egitici Rolü” konulu sunumlarini yaptilar. “Egitim ve Iletisimden Beklentiler” konulu üçüncü oturumun baskanligini ise Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selman Karayilmazlar gerçeklestirdi. Bu oturumda da Egitim Fakültesi Egitim Bilimleri Bölüm Baskani Doç. Dr. Nuriye Semerci “Gazetecilerin Bartin Üniversitesi ve Egitim Fakültesinden Beklentileri”, Egitim-Bir-Sen Amasra Temsilcisi Mehmet Tinmaz “Egitim, Ögretim, Bilim ve Hizmet Kolu Çalisanlarinin Sorunlari ve Çözüm Önerileri”, Egitim Fakültesi Sinif Ögretmenligi Anabilim Dali Baskani Yrd. Doç. Dr. Ayse Derya Isik “Egitimde Bilgisayar Kullaniminin Gelecegi”, Bartin Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcilik Bölümü ögrencisi Eyüp Yalçin da “Yeni Medya, Yeni Egitim” konulu sunumlarini yaptilar.