BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi’ne Azerbaycan’da Yogun Ilgi

Yayın Tarihi : 16/04/2015

Bartin Üniversitesi, Azerbaycan’in baskenti Bakü’de düzenlenen “KÜNIB Tanitim Günleri” fuarina katildi. Yurtiçi ve yurtdisindan 35 üniversitenin yer aldigi etkinlikte Türkiye’deki üniversiteler Azerbaycanli ögrencilerle bulustu. Bartin Üniversitesinin standini ziyaret edenlerin arasinda Azerbaycan’daki üniversitelerin rektörleri de yer aldi. Bunlardan Hazar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamlet Isaxanli, Bartin Üniversitesinin yeni bir üniversite olmasina ragmen birçok alanda ögretim verdigini belirterek, ögrenci degisimi ile Azerbaycan-Türkiye kardesligini pekistireceklerini söyledi. Rektör Isaxanli, gerçeklestirilen fuarin önemine de vurgu yaparak, “Türkiye ile Azerbaycan arasinda olan herhangi bir egitim etkinligi çok önemlidir. Bizim birbirimize yakinligimiz belli. Ancak, egitim ve bilim alanindaki isbirligi siyasetten ve ekonomiden daha önemli. Devletlerimizi ileriye tasiyacak üniversitelerdir. Bu nedenle bu fuari düzenleyen ve katilan herkese çok tesekkür ederim” dedi.

KÜNIB Baskani ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ise, Bartin Üniversitesinin fuardaki faaliyetlerinden övgüyle bahsederek, “Bir üniversitenin büyüklügü yasiyla ve bulundugu sehirlerle ilgili degildir. Türkiye artik tematik üniversiteler çagina geçmistir. Bartin Üniversitesi mesela Türkiye’nin seçkin üniversitelerinden birisi olmaya baslamistir. Bunu YÖK ve diger baska kurumlarda tasdik etmislerdir. Bartin Üniversitesinin Bakü’deki faaliyetleri ve buradaki üniversitelerle etkilesimi de bu noktada çok önemlidir. Bu duyarliligi paylastigi için Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a tesekkür ederim” diye konustu.

 

 

Bartin Üniversitesi Fuara Damgasini Vurdu

Bartin Üniversitesinin standinin yogun ilgi gördügü tanitim günlerinde ögrenciler, üniversitenin egitim olanaklarini yerinde inceleme firsati buldu. Bartin Üniversitesinden ilk defa haberdar olan birçok ögrenci, üniversitede yer alan bölümlerin kendilerine hitap ettigini ifade ettiler. Standa gelen ögrencilerden Ismayil Memmedov, Türkiye’deki üniversiteleri yakindan takip ettigini belirterek, fuarla birlikte Bartin Üniversitesine gelmek istedigini aktardi.     

Bartin Üniversitesindeki istedigi bölümlerin yer aldigini söyleyen Afsin Memodov ise, “Fuarda Bartin Üniversitesi ile ilgili güzel bilgiler aldim. Aklimda olan üniversitelerden biri oldu. Önümüzdeki yillarda buraya gelmek için çaba sarf edecegim ve arkadaslarima da tavsiye edecegim” dedi.

Katilimci ögrencilerden Elovset Imamverdiyev de, KÜNIB tarafindan düzenlenen fuarin kendilerini çok mutlu ettigini kaydederek, “KÜNIB vasitasiyla biraraya geldik ve buradaki üniversiteler hakkinda bilgi aldik. Bartin Üniversitesini ise burada tanidik. Bence fuardaki begendigim üniversitelerden biri. Bu üniversiteyi kendi seçtigim üniversiteler arasina aldim. Belki de önümüzdeki yil Bartin’a gelip, okuyacagim” seklinde konustu.