BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde mezuniyet heyecani

Yayın Tarihi : 31/05/2011

Bartin Üniversitesi tarafindan mezuniyet töreni düzenlendi. Bartin Atatürk Sehir Stadyumu'nda düzenlenen ve 230 Orman Fakültesi, 420 Bartin Meslek Yüksekokulu olmak üzere 650 ögrencinin mezun oldugu mezuniyet törenine Bartin Valisi Isa Küçük, Bartin Milletvekili Avukat Yilmaz Tunç, Bartin Milletvekili Riza Yalçinkaya, Bartin Belediye Baskani Cemal Akin, Cumhuriyet Bassavcisi Saadettin Arslan, Adalet Komisyonu Baskani Yalçin Çebis, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Azize Toper Kaygin ile Prof. Dr. Mete Gündogan, ögretim elemanlari, ögrenciler ve aileleri katildi.

Rektör Kaplan: Önümüzdeki yil ögrenci sayimizin 5500 dolayinda olacagini tahmin ediyoruz
Törenin açilis konusmasini yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Üniversitemizin kurulusunda 3 fakültemiz vardi. Edebiyat, Egitim ve Fen Fakültelerimizin kurulmasiyla birlikte fakülte sayimiz 6 olmustur. Hedefimiz, fakülte sayisini sekize çikarmaktir ve bu konudaki çalismalarimiz devam etmektedir. Bunlara ek olarak Egitim Bilimleri Enstitüsünün kurulmasiyla akademik yapilanmamiz tamamlanmis olacaktir. Üniversitemizin akademik yapilanmasinda iki yil gibi kisa bir süre içerisinde geldigi nokta hakikaten bizim için iftihar vesilesidir. 2008’de devraldigimiz ögretim elemani sayimiz 87 idi. Su anda 267 ögretim elemanina sahibiz ve bir ay içerisinde gerçeklestirdigimiz yeni atamalarla bu sayi 305’e ulasmis olacaktir. Ögretim elemanlarimizin 120’si ögretim üyesi (Yrd. Doç, Doç. ve Prof.) statüsünde ilim insanlarimizdir. Bartin dogumlu ögretim elemanlarimizin sayisi 16’dir ve bu sayi zamanla daha da artacaktir. 2008’de 2100 ögrenciyle ögretime baslayan Üniversitemiz, 3844 ögrencisiyle ögretimini basarili bir sekilde sürdürmektedir. Bu ögrencilerimizin 438’i Bartin dogumludur. Yabanci ögrenci olarak da Azerbaycan, Türkmenistan ve Iran’dan gelen 25 ögrencimiz Üniversitemizde ögrenim görmektedir. Yeni aldigimiz önlemlerle bu sayinin, önümüzdeki ögretim yilindan itibaren yüzlerle ifade edebilecegimiz boyutlara ulasacagini rahatlikla söyleyebilirim. Çünkü bütün ülkeler için oldugu gibi bizim ülkemiz için de yabanci ögrenci sayisi, dünya ile entegre olma konusunda çok büyük bir degerdir. Önümüzdeki yil ögrenci sayimizin 5500 dolayinda olacagini tahmin etmekteyiz. Bugün mutlu bir birliktelikle toplandigimiz bu alanda Üniversitemizden 650 ögrenci mezun olmaktadir. Iki yil sonra Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültemiz ve Mühendislik Fakültemizin de mezun vermesiyle bu sayinin rahatlikla iki – iki buçuk katina çikacagini söyleyebiliriz. Idari personel sayimiz 2008’de 40 iken bugün 173’tür. Bartin dogumlu ve kadrolu olarak 22, firma baglantili olarak da 55 olmak üzere 77 personelimiz Bartin’dan Üniversitemizde çalismaktadir.” dedi.

Üniversitemiz ülkemizin en saygin Üniversitelerinden bir olacak
Üniversitemizin fiziki yapilanmasindan da bahseden Rektör Kaplan,  1771 dönümlük kampüs arazimiz belirlenmis ve yapilasma noktasina gelinmistir. Bir ay içerisinde merkezî laboratuvar ile merkezî derslik binamizin temeli atilarak yeni kampüs alanimizda yapilarin insaatina baslanmis olacaktir. Bütün kalbimle inaniyor ve iddia ediyorum ki Bartin Üniversitemiz ülkemizin en saygin üniversitelerinden bir olacak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasir medeniyetler üstüne çikmak direktifi dogrultusunda sehrimizin övünç kaynagi olarak ürettigi bilim, yetistirdigi nitelikli ögrencisiyle ülkemiz ve insanligin hizmetinde olacaktir.” dedi.    

Konusmalarin ardindan Bartin Üniversitesi ögretim elemanlari ve mezun olan ögrenciler geçis töreni yapti. Programin sonunda Üniversitemizde dereceye giren mezunlara ödülleri verilirken ögrenciler mezuniyet sevinçlerini keplerini havaya firlatarak kutladi.