BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde Kutlu Dogum Haftasi Kutlandi

Yayın Tarihi : 24/04/2015

Kur’ân-i Kerîm tilâveti ile baslayan “Kutlu Dogum Haftasi Peygamber Efendimizi Anlamak ve Anlatmak" konulu panelde konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Peygamber Efendimizin her gün anilmasi, anlatilmasi gerektigini söyledi. Rektör Kaplan, bilimin her alanda insanliga hizmet etmesi gerektigini vurgulayarak “Bilimin tek hedefi, hangi bilim dali olursa olsun, insani mükemmel bir varlik haline getirmektir. Bu etkinlikler de buna hizmet ediyor. Bu toplantilar, insanlarimizin neden, niçin burada olduklarini sorgulamalari için bir vesiledir. Burada asil olan insanin faydasina olan seyleri yapmak ve söylemektir. Islam’in insanlara emrettigi gibi dosdogru olmanin altinda yatan düsünce de budur.” dedi.

Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yakup Civelek, paneldeki konusmasinda, Peygamber Efendimizin hayatinin anlatilmasiyla bizlerin nasil yasamamiz gerektiginin ipuçlarinin verildigini ifade etti. Civelek, Hz. Muhammed’in (s.a.v) kisa sürede büyük isler yaptigini kaydederek, “Peygamber Efendimiz kendisine peygamberlik müjdelendikten sonra Mekke ve Medine’de 23 yil yasadi. Bu dönem içerisinde Islam’i teblig etti. Kisa süre içerisinde yüzlerce yil sürecek bir medeniyet insa etti. Bedevî bir toplum olan Mekke- Medine toplumu böylece uygar bir toplum olmakla kalmadi, ayni zamanda insanliga da örnek oldu. 23 senede böyle bir uygarligi insa ederek, dünyayi degistiren bir insan hepimize örnek olmalidir.” diye konustu

 Islami Ilimler Fakültesinden ögrencilerin konusmaci olarak yer aldigi panelin moderatörlügünü Abdulkadir Ari yapti. Ögrencilerden Ebrar Alçora “Peygamber Efendimiz ve Aile Hayati”, Gökhan Güleç “Peygamber Efendimiz ve Peygamberlik”, Rümeysa Karaca “Peygamber Efendimiz ve Gençlik” ve Sezer Emlik “Peygamber Efendimiz ve Gayri Müslimler” isimli konusmalarini yapti.

Ögrenciler tarafindan ilâhilerin söylendigi etkinlik, Rektör Kaplan’in panelistlere tesekkür belgelerini vermesinin ardindan son buldu.