BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde Bisiklet Tutkusu Konusuldu

Yayın Tarihi : 01/04/2015

Bartin Üniversitesi konferans salonunda gerçeklestirilen etkinlige Arastirmaci Bisiklet Yazari ve Çizeri Aydan Çelik katildi. Türkiye’de bisiklete olan tutkusuyla taninan ve zaman zaman televizyon programlarina konu olan Çelik, bisikletin yapilan icatlardan en sevileni oldugunu söyledi. Pedal çevirmenin kendisine yasattigi mutlulugu hikâyelerle anlatan Çelik, “Bisikletin selesine oturan her canli vuslata erer, âsik misali kör olur ve dünyayi oldugu gibi degil, olmasini istedigi gibi görür. Bu aslinda bir çesit romantizm tarifidir.” dedi.

“Bisiklet Türkiye’de Spor, Dünya’da Ulasim Araci”

Türkiye’deki ve dünyadaki bisiklet kullanim oranlarini da degerlendiren Çelik, “Türkiye’de bisiklet gerçekten çok yaygin bir sey degil. Sportif bir araç olarak ülkemizde kullanilan bisiklet, dünyada bir ulasim araci olarak kullanilmaktadir. Ülkemizde buna dogru egilim olsa da bunun tam bir karsiligi yok. Bisiklet, dünyada ilk kullanildigi yillarda Türkiye’de de kullanilmaya baslaniyor. Ancak Türk toplumu bisikleti tam içsellestiremiyor. Hâlâ, iyi bir hediye olmasina ragmen, bir karne hediyesi olarak görülüyor. Oysa bugün dünyada New York’tan Berlin’e ve Londra’ya kadar büyük metropollere baktigimizda bisiklet artik çok iyi bir ulasim aracidir. Ekolojik dengelerin bozulmasindan sonra karbon saliniminin artmasiyla bisiklet önümüzde çok güzel bir alternatif olarak duruyor.” seklinde konustu.

Bartin Üniversitesi Bisiklet Kulübü Baskani Sercan Mutlu ve kulübün akademik danismani Yrd. Doç. Dr. Mustafa Artar amaçlarinin, Bartin’da bisiklet kullanimini yayginlastirmak oldugunu vurgulayarak trafik sorunundan arindirilmis bir sehir hayal ettiklerini aktardi.