BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesinde 48. Kütüphane Haftasi Kutlandi

Yayın Tarihi : 29/03/2012

Üniversitemizde 48. Kütüphane Haftasi kapsaminda, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Cografya Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Oya Gürdal Tamdogan tarafindan “Üniversite Egitiminde Enformasyon Okuryazarliginin Önemi” konulu bir konferans verildi. Konferansa Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Belediye Baskan Yardimcisi Erol Demirkoparanoglu, Dekanlar, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Açilis konusmasini yapan Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Baskani Hüseyin Göl, “Gelecegin basarili bireyleri, bilgiye ulasabilen, bilgiye ulasmada teknolojiyi kullanabilen, problem çözebilen ve kendi kendine ögrenebilenler olacaktir. Bilgi toplumlari artik, yasam boyu ögrenme becerilerine sahip bireylere ihtiyaç duymaktadir.” dedi.

Daha sonra konusan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Yeni kampüsümüzde son derece modern dizayn edilmis, sadece Üniversitemizin degil belki çevre illerimizin de gipta ile bakacagi bir kütüphane insa edecegiz. Kütüphane, çagimizin vazgeçilmez ihtiyacidir. Hangi yasta olursak olalim kitapla ilgimizi kesmemeliyiz.” diye konustu.