BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi Soma Sehitleri Için Fidan Dikti

Yayın Tarihi : 22/05/2014
kokulunda "Soma Sehitleri Adina Fidan Dikme" etkinligi düzenlendi. Etkinlige Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Ulus Kaymakami Mehmet Hasim Çelik, Il Jandarma Komutani Jan. Alb. Alaaddin Karsavuran, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, Orman Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selman Karayilmazlar, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Bugün ülkemizi yasa bogan çok aci bir olaydan dolayi burada bulunuyoruz. Burada Soma'da hayatlarini kaybeden aziz sehitlerimizin hatirasini ebedî kilmak adina küçük bir hatira ormani olusturuyoruz. Ülkemizin bu denli aci verici olaylarla karsilasmamasi en büyük dilegimizdir. Umariz ki, bu büyük felaket, ülkemizdeki bütün is kollarinda alinmasi gereken tedbirler konusunda bir milat olur. Bu kazada tekrar gördük ki milletimiz, hem tasada hem de sevinçte bir olmanin en güzel örneklerini verdi.” dedi.

Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Firdevs Günes, “Geçtigimiz hafta Manisa'nin Soma ilçesinde 301 vatandasimizi kaybettik. Ülkemiz büyük bir aci içinde. Hepimizin basi sag olsun. Hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakinlarina bassagligi ve metanet diliyoruz. Yarali madencilerimize de acil sifalar diliyoruz. En önemlisi bu tür acilarin bir daha yasanmamasini diliyoruz. Biliyorsunuz hayatini kaybeden madencilerimizden ikisi Bartinliydi. Bartin maden kazalarini yasamis illerden birisi. Amacimiz bu tür acilarin bir daha yasanmamasi ve biz de, bir fidan dikme etkinligi ile bunlarin hatirlanmasini istedik. Bu yüzden burada toplamis bulunuyoruz. Bu arada ilkokullarimizda da çesitli çalismalar yapiyoruz. Küçük bir fen odasi, materyal yardimi gibi birtakim çalismalar yapiyoruz. Ögrencilerimizin iyi yetismesi için çevredeki bütün okullara ulasmaya çalisiyoruz.” diye konustu.