BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi Sehrin Ekoturizm Rotasini Çizecek

Yayın Tarihi : 02/09/2015

Bartin Üniversitesinin “2015 Yili Yöresel Degerler Mali Destek Programlari” kapsaminda BAKKA’ya sundugu “Ekorota Bartin: Dogal ve Kültürel Koridorlarin Haritalanmasi” projesi kabul edildi. Eylül ayinda baslayacak ve 9 ay içerisinde tamamlanmasi planlanan projeyle nüfusun yüzde 60’i kirsal alanlarda yasayan Bartin’da önemli bir eksik giderilmis olacak. Dogal ve kültürel koridorlarin haritalandirilmasiyla olusturulan rehber, özellikle tur operatörleriyle Bartin’a gelenlere büyük kolaylik saglayacak. Bununla birlikte Bartin’a gelen turistler popüler yerleri görmenin disinda sehrin tüm dogal, kültürel ve sosyal özelliklerini de görme imkânina kavusacak. Gezdigi yerlerin kültürünü, dogasini ve insanini kesfetmeye gelen ekoturistten elde edilecek maddi gelir hem bölgeye hem de bölge halkina yarar saglayacak.

Bartin’in Yesil ve Mavi Rotasi Belirlenecek

Proje kapsaminda ilk olarak kirsal alanlarin kimlikleri olusturularak peyzaj karakter haritalari çizilecek. Bu çalismalarla, dogada yasanan dönüsüm nedeniyle kirsal peyzaj üzerinde gerçeklesen olumsuz etkinin azaltilmasi amaçlanirken ayni zamanda dogal ve kültürel degerler arasinda ekoturizm rotalarinin olusturulmasi saglanacak. Olusturulacak ekoturizm aglariyla rehberde mavi rota ile yesil rota basta olmak üzere, kültür rotalari ve yaban yasam rotalari gibi haritalar da belirlenecek.

Proje Ekibi Isin Mutfagindan

Kabul edilen proje Bartin Üniversitesi sorumlulugunda Bartin Kültür ve Turizm Müdürlügü, Orman ve Su Isleri Müdürlügü, Küre Daglari Milli Park Müdürlügü, Bartin Pedaldaslar Bisiklet Kulübü Derneginin katilimiyla gerçeklestirilecek. Proje ekibinde ise Bartin Üniversitesi Orman Fakültesi Ögretim Üyeleri Prof. Dr. Erdogan Atmis, Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüs, Yrd. Doç. Dr. Kaan Özkazanç, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Artar, Yrd. Doç. Dr. Batuhan Günsen ile Orman ve Su Isleri Sube Müdürü Ilksen Atesoglu, Küre Daglari Milli Park Müdürü Ahat Deliorman, Il Kültür ve Turizm Müdürlügünden Sanat Tarihçisi Aysegül Yayli ve Bartin Il Özel Idaresinden Harita Mühendisi Erdem Koç yer aliyor.