Bartin Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesi Kuruldu.

Yayın Tarihi : 10/09/2012

Bakanlar Kurulunun 13.08.2012 tarihli kararina göre, Bartin Üniversitesinde Islami Ilimler Fakültesi kuruldu. Bartin Üniversitesi Senatosunun aldigi karar geregince Milli Egitim Bakanliginin teklifi üzerine Bakanlar Kurulu tarafindan, Islami Ilimler Fakültesinin kurulmasina dair alinan karar Resmi Gazete’nin 10 Eylül 2012 tarihli sayisinda yayimlandi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ögretmenligi Bölümü Islami Ilimler Fakültemize baglanacak

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Islami Ilimler Fakültemizin kurulmasiyla 4 yilda 7 fakülte, 3 enstitü, 2 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokul ile 2 uygulama ve arastirma merkezine sahip olduklarini söyledi. Dört yilda çok hizli bir büyüme gösterdiklerini belirten Rektör Kaplan, “Su an Egitim Fakültemiz bünyesinde bulunan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ögretmenligi Bölümü, baglantisi degistirilerek Islami Ilimler Fakültemize baglanacak. Diger bölümler ise ileriki zamanlarda belirlenecek.” dedi. Islami Ilimler Fakültesine 2013-2014 akademik yilinda ögrenci alinmasi hedefleniyor.