BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Güvenlik Görevlilerine Sertifika Verildi

Yayın Tarihi : 18/02/2013

Bartin Üniversitesi ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Bartin Yurt Müdürlügünde görev yapan özel güvenlik görevlilerine, Bartin Il Emniyet Müdürlügü personeli tarafindan üç gün süreyle dört farkli konuda seminer verildi. Seminere 87 özel güvenlik görevlisi katildi.

 

Seminerin açilis konusmasini yapan Idari ve Mali Isler Dairesi Baskani Yavuz Çomarli, “Güvenlik görevlilerinin sundugu hizmet kalitesini artirmak amaciyla Il Emniyet Müdürlügü personeli ve Bartin Üniversitesi Hukuk Müsavirligi personeli tarafindan özel güvenlik görevlilerine Yüksekögretim Kurumlari Ögrenci Disiplin Yönetmeligi, toplumsal olaylar ve gruplarin özellikleri,  üniversite ve yurtta alinan güvenlik önlemleri ile süpheli paketlerde alinmasi gereken tedbirler konularinda bilgi verilmistir. Egitimin, üniversitemizin hizmet kalitesini artiracagini temenni ederim.” dedi.

Emniyet Müdürü Altinok: Çikis noktamiz “sorumlu fert, güvenli kent”

Daha sonra konusan Il Emniyet Müdürü Mehmet Altinok, “YÖK ile Içisleri Bakanligi arasinda 2010 yilinda güvenli ve saglikli üniversite konusunda bir protokol imzalandi. Bu protokol geregi egitim-ögretim yilinin baslamasindan önce illerde valiligin baskanliginda toplantilar yapildi. Bu toplantiyi aralik ayi içerisinde Valiligimizin baskanliginda Sayin Rektörümüzün katilimi ile yaptik. Toplantida, üniversitede ve yurt kurumundaki özel güvenlik görevlilerini terör, toplumsal olaylar ve patlayici maddeler konusunda bilgilendirme karari aldik. Bu egitimi yaparken çikis noktamiz ‘sorumlu fert, güvenli kent’ sloganiydi. Sokaktaki vatandas, polis arkadas, amir, özel güvenlik, kisacasi herkes kendi üzerine düsen sorumlulugu yerine getirecek ki daha güvenli, huzurlu bir üniversite ve Bartin karsimiza çikacaktir. Bu vesileyle bu egitim firsatini bize veren ilk basta Sayin Rektörümüze ve emegi geçen herkese tesekkür ederiz.” diye konustu.

 

Bu hizmeti verdikleri için Emniyet Müdürüne tesekkür ederek sözlerine baslayan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Bugün, aldigimiz kararlardan birini uygulamaya koymus oluyoruz. Bu, insan güvenligi bakimindan fevkalade önemli bir karardir. Bu egitimdeki amaç, uygulama safhasinda karsilasilacak sorunlarin üstesinden gelmek, bu konuda arkadaslarimiza bilgi vermek ve onlarin daha iyi yetismelerine yardimci olmaktir.” diye konustu. Rektör Kaplan, özel güvenlik görevlilerine hitaben yaptigi konusmada, “Yapacaginiz is, çok önemli bir istir. Insan güvenligiyle, toplum güvenligiyle, su anda 8.000 nüfusun yasadigi bir ortamda ögrencilerimizin ve hocalarimizin, çalisanimizin ve kendimizin güvenligini saglamakla sorumlusunuz. Bu, hem agir hem de hakkiyla yapilmasi gereken bir görevdir. Bu bakimdan ‘Her görev kutsaldir’ anlayisiyla her görevin, kendisine özgü güzellikleri, zorluklari, artisi ve eksisi olacagi bilinciyle yapilmasi gerektigini düsünmeliyiz.” dedi.

Rektör Kaplan: Üniversitemizin bir aynasisiniz.

Bizim için her personel hem yakinimiz hem de uzagimizdir, diyen Rektör Kaplan sözlerine söyle devam etti: “Ben sizden sunu rica ediyorum: Kimseye tarafli davranmayin. Her insan, bizim için korunmaya, güvenligi saglanmaya ve esit sartlarda davranilmaya layik bir varliktir. Burada hiç kimsenin, hiçbirimizin ayrim yapmaya hakki yoktur. Bu bakimdan siz, üniversitenin girisinde güvenlik görevlisi olarak üniversitemizin bir aynasisiniz.Disaridan gelen insanlar, ilk izlenimlerini sizden alacaklardir. Sizin davranisiniz, üniversitemizin çalisanlari hakkinda onlara bir fikir verecektir. Sizin davranislariniz, iyi ya da kötü, üniversiteye mal edilecektir.Nezaketin açamayacagi kapi yoktur. Kirk yillik bir hoca olarak bunu söylüyorum. Nezaketten insan anliyor, kus da anliyor, böcek de. Bu bakimdan üniversitede çalisiyor olmanin agirligi ile davranacaksiniz ve insanlara ona göre hitap edeceksiniz. Bu, bizim çok önemsedigimiz bir konudur.”

 

Daha sonra Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Emniyet Müdürü Mehmet Altinok, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mete Gündogan, Prof. Dr. Azize Toper Kaygin ve Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Galip Said, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mahmut Bozan, Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul, Genel Sekreter Yardimcisi Erturan Asilogullari, Terörle Mücadele Sube Müdürü Idris Semizoglu ile Idari ve Mali Isler Dairesi Baskani Yavuz Çomarli tarafindan güvenlik görevlilerine sertifikalari verildi.