BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekanligina Prof. Dr. Ismail Ceritli Atandi

Yayın Tarihi : 13/03/2013

1965 yilinda Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde dogan Prof. Dr Ismail Ceritli; ilk, orta ve lise egitimini memleketi olan Sivas’ta tamamladi. 1983 yilinda Orta Dogu Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisligi Bölümünü kazandi ve 1988’de buradan mezun oldu. 1989 yilinda Sivas Belediyesinde çevre mühendisi olarak göreve basladi ve sehrin atik su ve içme suyu altyapi insaatinin yapim sürecinde hem mühendis hem de altyapi müdürü olarak görev aldi.

1994 yilinda Cumhuriyet Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde arastirma görevlisi olarak göreve basladi. Yüksek lisansini ayni üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalinda tamamladi. Doktora derecesini ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalinda, “Sürdürülebilir Kentsel Kalkinma Sürecinde Kent Ölçeginin Önemi ve Türkiye Örnegi” konulu teziyle almaya hak kazandi. 2003 yili sonlarinda Türkiye Istatistik Kurumunda Istanbul Bölge Müdür Yardimcisi olarak göreve basladi. Ayni kurumda, 2004-2005 yillarinda Sosyal Istatistikler Dairesi Baskani, 2005-2008 yillari arasinda Strateji Gelistirme Dairesi Baskani olarak görev yapti. 2006-2007 yillarinda OECD (Ekonomik Isbirligi ve Kalkinma Teskilati) Merkez Ofisinde (Paris) bir yil süreyle danisman olarak çalisti.

2008 yilinda Çevre ve Orman Bakanliginda Strateji Gelistirme Baskanligi görevini yürüttü. 2011 yilinda Orman ve Su Isleri Bakanliginda Müstesar Yardimciligina atandi. 2013 yilinda Bartin Üniversitesinde profesör unvani alan Ceritli, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekanligina atandi.

Evli ve üç çocuk babasi olan Prof. Dr. Ismail Ceritli’nin kentlesme, yerel yönetimler ve çevre konularinda iki kitabi, on bes makalesi, yayimlanmis çok sayida bildiri ve raporu bulunuyor.