Bartin Üniversitesi Bulgaristan’da Alkislandi

Yayın Tarihi : 04/09/2015

Bartin Üniversitesi bu yil 9'uncusu düzenlenen 'Balkan Folklor Festivali'ne katildi. Bulgaristan'in Varna sehrinde düzenlenen festivalde Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya ve Romanya'dan halk oyunlari ekipleri ve müzik korolari yer aldi. Katilimci ülkelerden ekiplerin gösteriler sundugu festivalde, Bartin Üniversitesi Türk Halk Müzigi Korosu bir konser verdi.Bartin Üniversitesi Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü ögretim elemanlarinin ögrencilerden olusturdugu koro izleyicilerden tam not aldi. Konsere yerli halk ve yabanci turistler büyük ilgi gösterirken izleyiciler  seslendirilen türkülerle doyasiya eglendi. Ayrica Egitim Fakültesi Güzel  Sanatlar Egitimi Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Süreyya Genç, Yrd. Doç. Dr. Ferhunde Küçüksen Öner ve Ögr. Gör. Hüseyin Uysal'in çalismalarinin yer aldigi resim sergisi ilgi gördü.

Bartin Üniversitesine Plaket

Bartin Üniversitesi, konser sonunda dinleyiciler tarafindan uzun süre alkislanirken Festival Düzenleme Kurulu tarafindan Bartin Üniversitesine bir de plaket verildi. Ögretim Görevlileri Reha Sarikaya ve Övgü Özparlak ile Saglik, Kültür ve Spor Dairesi Baskani Halil Ibrahim Yildiz alinan plaketi Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan'a sundu. Rektör Kaplan, Türkiye'yi ve Bartin'i basarili bir sekilde temsil etmelerinden dolayi tüm ekibe tesekkür etti. Bulgaristan'daki etkinlige Batin Üniversitesi Egitim Fakültesi ögretim elemanlarindan Yrd. Doç. Dr. Süreyya Genç, Yrd. Doç. Dr. Ferhunde Küçüksen Öner, Ögr. Gör. Hüseyin Uysal, Ögr. Gör. Reha Sarikaya, Ögr. Gör. Övgü Özparlak, Saglik, Kültür ve Spor Dairesinden Ekrem Kayis ve Üniversitenin Türk Halk Müzigi Korosu ekibinden 18 ögrenci katildi.