BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartin Üniversitesi Besinci Mezunlarini Verdi

Yayın Tarihi : 19/06/2013

Bartin Üniversitesi bu yil besinci mezunlarini verdi. Orman Fakültesinden 324, IIBF’den 340, Mühendislik Fakültesinden 100, Meslek Yüksekokulundan 639 ögrenci olmak üzere toplam 1403 ögrencinin mezun oldugu törende IIBF ile Mühendislik Fakültesi ilk mezunlarini verdi.  Törenin açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, "Önümüzdeki akademik yilda üniversitemize 2965 kontenjan ayrilmistir. Önümüzdeki yil ögrenci sayimizin 10 bin dolayinda olacagini tahmin ediyoruz. Bu demektir ki her yil ilimiz ilçelerinin ortalama büyüklügünde bir ilçe Bartin nüfusuna katiliyor. Su hususu iftiharla ifade etmek isterim ki Bartin, üniversitemizin düzenledigi sayisiz bilimsel konferans, panel, sempozyum ve çalistaylarla artik bir üniversite sehridir ve üniversitemiz emin adimlarla gelisimini sürdürmeye devam etmektedir.” dedi.

Önümüzdeki Ögretim Yilindan Itibaren Kademe Kademe Yeni Kampüsümüzde Ögretim Faaliyetlerini Sürdürmeye Baslamis Olacagiz

Yeni kampüs alaninda yapimina baslanan binalardan merkezî laboratuvar insaatinin sona erdigini belirten Rektör Kaplan, “Sayisal derslik ile 1 nolu trafo binasi, agustos ayi itibariyla tamamlanmis olacak. Önümüzdeki ögretim yilindan itibaren kademe kademe yeni kampüsümüzde ögretim faaliyetlerini sürdürmeye baslamis olacagiz. TOKI ile yaptigimiz anlasma çerçevesinde sözel derslik binasi, Edebiyat Fakültesi idari binasi, Mühendislik Fakültesi idari binasi, ögrenci ve personel yemekhanesi binasi, Yapi Isleri ve Teknik Dairesi Baskanligi binasi, itfaiye binasi, mediko-sosyal binasi olmak üzere toplam 50.802 metrekare kapali alanin yapimi gerçeklestirilecektir. Bu saydigim insaatlarin bir buçuk yil gibi kisa bir sürede bitecegini tahmin ediyoruz.” diye konustu.

Vali Çinar: Hedefe çok yaklastik

Mezun olan ögrencilerin, çaliskanliklari ve üniversitede aldiklari bilgi sayesinde basarili ve donanimli sekilde hayata baslayacaklarini, umutlari ve dinamizmlerinin, ülkeye basari olarak dönecegini ifade eden Bartin Valisi Ali Çinar, "En çok övündügümüz gençligimiz, nitelikli insanlarimizdir. Yüce Atatürk'ün biraktigi muasir medeniyet hedefi dogrultusunda, çagdas uygarlik yolunda emin adimlarla ilerliyoruz. Insallah bunlari sizlerle basaracagiz. Bu hedefe çok yaklastik. Hedefe ulastigimizi; sizlerin çalistigi, sorumluluk aldigi ve yönettigi bir ülkeyle görecegiz." dedi.

Halk oyunlari ekibinin gösterileri ile devam eden tören, ögrencilerin keplerini havaya atmasiyla sona erdi.